Δηκτικό μήνυμα Κυρ. Μητσοτάκη στις νέες απειλές του Ταγίπ Ερντογάν

Array

Λίγες ώρες μετά την ευθεία απειλή του Ερντογάν κατά της Ελλάδας, με τη δήλωση ότι η χώρα μας βρίσκεται εντός της εμβέλειας του πυραύλου Ταϊφούν o Κυριάκος Μητσοτάκης από το Βερολίνο, όπου συναντήθηκε ξανά με τον καγκελάριο Σολτς, ανέδειξε τον κομβικό ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας για την ενεργειακή ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου. Ο πρωθυπουργός απάντησε εμμέσως και με δηκτικό τρόπο στον Τούρκο πρόεδρο, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Αν η Ελλάδα είχε 85% πληθωρισμό κι εγώ θα ήθελα να αλλάζω τη συζήτηση».

Καθώς η προπαγανδιστική επιχείρηση επιβολής του τουρκικού αναθεωρητισμού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τους Ερντογάν και Τσαβούσογλου να αναπτύσσουν εν συνόλω τα έωλα επιχειρήματα της Άγκυρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά αφενός αναδεικνύοντας το ρόλο της χώρας ως δύναμη σταθερότητας στην νοτιοανατολική Ευρώπη, αφετέρου αποδίδοντας με σκωπτικό τρόπο τις παρεκκλίσεις του Τούρκου προέδρου στα εσωτερικά προβλήματα.

«Εάν απαντούσα σε όλες τις δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων κάθε φορά που προκαλούν την Ελλάδα στα λόγια, νομίζω δεν θα έκανα άλλη δουλειά. Έχω πει πολλές φορές ότι δεν πρόκειται να μπούμε σε έναν ανέξοδο ανταγωνισμό δηλώσεων[…] Αν και η Ελλάδα είχε παραπάνω από 85% πληθωρισμό, ίσως θα ήθελαν να αλλάζω κι εγώ τη συζήτηση και να την κατευθύνω σε άλλους τομείς και σε άλλη θεματολογία» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Είχε προηγηθεί ακόμα μια εμπρηστική παρουσία του Τούρκου πρόεδρου, ο οποίος αφού προανήγγειλε έρευνες εντός του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου, απείλησε ευθέως την Ελλάδα, με αφορμή το βεληνεκές του πυραύλου Ταϊφούν.

«Αυτά τα 561 χλμ. τρομάζουν τους Έλληνες γιατί η Αθήνα είναι εντός της εμβέλειάς τoυς[…] Δεν είναι δυνατόν να δεχθούμε τη στάση που τηρεί η Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία το τελευταίο διάστημα. Φυσικά, δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί και αδιάφοροι μπροστά σε αυτήν την επιθετική και εχθρική στάση της» είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

«Η χώρα μας ούτε τρομοκρατείται ούτε πανικοβάλλεται και ανά πάσα στιγμή μπορεί ν’ απαντήσει σε οποιαδήποτε πρόκληση» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επιχειρεί και πάλι να εμφανιστεί ως ειρηνοποιός, επικαλούμενος την ανάγκη διαλόγου υπό τους όρους του διεθνούς δικαίου, όπως αυτοί νοούνται από την πλευρά της Άγκυρας.

« Έχουμε προβλήματα στην Ελλάδα. Εμείς λέμε ότι ως δύο γείτονες, στα πλαίσια των σχέσεων καλής γειτονίας, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, ας καθίσουμε με ειρηνικούς τρόπους και μεθόδους και ας μιλήσουμε ως δύο πολιτισμένες χώρες» δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ.

Με τη συμμετοχή οκτώ χωρών πραγματοποιήθηκε η άσκηση Νέμεσις εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.

Ρεπορτάζ: Πιέρρος Τζανετάκος

Σχετικά Άρθρα: Όλαφ Σολτς: Τα Δυτικά Βαλκάνια ανήκουν στο ελεύθερο, δημοκρατικό κομμάτι της Ευρώπης

Τουρκία: Στο 85,51% ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο

Παραλήρημα Ερντογάν: Η Ελλάδα να έρθει στα σύγκαλά της – Θα έρθει και η συνέχεια

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος