Αυλαία για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο: Οι στρατηγικές επιδιώξεις των κομμάτων στον δρόμο προς την κάλπη

Array

Προεκλογική είναι η ατμόσφαιρα στη Βουλή, ακόμη και στον καθιερωμένο αγιασμό. Οικονομία, εθνικά θέματα, παρακολουθήσεις και συνεργασίες είναι στην ατζέντα της αντιπαράθεσης, καθώς τα κόμματα διαμορφώνουν τη στρατηγική τους στον δρόμο προς την κάλπη.

Με ορόσημο στον πολιτικό χάρτη την εθνική κάλπη του 2023 και τη χώρα ήδη να βαδίζει στο μονοπάτι της μακράς προεκλογικής περιόδου, στη Βουλή σήκωσαν αυλαία οι εργασίες της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.

Τελευταία Σύνοδος και στο τέλος θα κριθεί το κυβερνητικό έργο μας και είμαστε σίγουροι ότι ο ελληνικός λαός θα δει την προσπάθεια που έχει γίνει ως τώρα, τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Στον πιο δύσκολο χειμώνα, κοινωνική αλλαγή και αγώνας για λύσεις υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας, ανέφερε μεταξύ άλλων η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξεννογιανακοπούλου.

«Κάνουμε το σταυρό μας να έχουμε καλή πολιτική χρονιά και ο Θεός να δώσει μυαλό σε αυτούς που κυβερνούν…» υπογράμμισε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Aνδρέας Λοβέρδος.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση ορίζουν στρατηγικές και επιδιώξεις στο δρόμο προς την επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Την αυτοδυναμία προτάσσει ως στόχο το Μέγαρο Μαξίμου. Την πολιτική αλλαγή ο ΣΥΡΙΖΑ. «Και στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ η απάντηση θα έρθει από τον λαό», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Εμείς πιστεύουμε στις ισχυρές Κυβερνήσεις. Πιστεύουμε στις αυτοδύναμες Κυβερνήσεις. Αυτό θα επιδιώξουμε, στο πλαίσιο της ενισχυμένης αναλογικής: μια ισχυρή αυτοδύναμη Κυβέρνηση» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Απαιτείται άμεσα πολιτική αλλαγή, με μια προοδευτική κυβέρνηση που θα συγκρουστεί με τον πυρήνα της ακρίβειας» υποστήριξε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5» ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος, μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι « ας περιμένουμε λοιπόν τις εκλογές, με την αξιολόγηση που θα έχουμε από τον ελληνικό λαό…Και τότε, με προγραμματικές συμφωνίες, όχι με ευσεβείς πόθους, τότε όλοι να αξιολογηθούμε».

«Οι δηλώσεις των δύο μεγάλων κομμάτων είναι πολωτικές και οδηγούν σε μετωπική σύγκρουση που συντηρεί το δικομματισμό», ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και συνέχισε ως εξής: «και οι δύο θέσεις δείχνουν βαθιά ενόχληση από την πιθανότητα να υπάρξει μία τρίτη πολιτική δύναμη που παίζει ρόλο και βεβαίως αυτό πρέπει να το εκτιμήσει και η τρίτη πολιτική δύναμη η οποία πρέπει να είναι έτοιμη να δώσει απαντήσεις αν όχι το βράδυ των πρώτων εκλογών σίγουρα το βράδυ των δεύτερων εκλογών».

Οι άθλιες και υπόγειες συναλλαγές για μετεκλογικές συνεργασίες, αφορούν αυτούς που βλέπουν τους κυβερνητικούς θώκους, ως «θρόνους» κατάχρησης εξουσίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση.

Το ΜέΡΑ25 σημειώνει ότι «αν ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρεται για συγκυβέρνηση θα πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε κοινό πρόγραμμα ρήξης με την ολιγαρχία».

Το τεταμένο πολιτικό κλίμα πυροδοτεί και το θέμα των παρακολουθήσεων.

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι επικίνδυνος για το κράτος δικαίου και αυτό έχει γίνει αντιληπτό και στις Βρυξέλλες[…]Η Επιτροπή PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έστειλε επιστολή στη Europol ζητώντας να χρησιμοποιήσει εκ νέου τις δυνατότητες που διαθέτει προκειμένου να διερευνηθεί το σκάνδαλο των υποκλοπών» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Είναι απολύτως γνωστό ότι οι ελληνικές κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας δεν έχουν προμηθευτεί και δεν χρησιμοποιούν αυτό το λογισμικό[…]είναι καλοδεχούμενη κάθε πρωτοβουλία εθνικών και ευρωπαϊκών αρχών» σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη, πλήρη, συγκάλυψη της αλήθειας που μεθοδεύτηκε στην Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές.

Στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ επανεντάχθηκε μετά από 10 μήνες ο βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Η επιστροφή του δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει προσκολλημένος στον λαϊκισμό και τη χυδαιότητα,σχολίασε η ΝΔ.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος, Εμμανουέλα Αργείτη 

Σχετικό Άρθρο:

Στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης η κυβέρνηση για το κύμα ακρίβειας & το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος