Αντιπαραθέσεις και διλήμματα στον δρόμο για τις κάλπες

Τα κόμματα "χορεύουν" σε προεκλογικούς ρυθμούς με την προκήρυξη των εκλογών να αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες, ενώ η πολιτική σύγκρουση κορυφώνεται στον δρόμο προς τις κάλπες

Τα κόμματα “χορεύουν” σε προεκλογικούς ρυθμούς με την προκήρυξη των εκλογών να αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες, ενώ η πολιτική σύγκρουση θα κορυφώνεται στον δρόμο προς τις κάλπες. Μήνυμα συστράτευσης στις κάλπες έστειλε ο πρωθυπουργός από τα Γρεβενά και έθεσε εκ νέου τα εκλογικά διλήμματα, λέγοντας ότι ξεκάθαρη επιλογή είναι αν θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω, αν θα παραμείνουμε σε περιβάλλον μειωμένων φόρων ή θα ξαναγυρίσουμε στην υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης. “Θέλει απύθμενο θράσος να μιλά για τη μεσαία τάξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης που την έχει καταντήσει να ζει με επιδόματα“, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμά ότι το κόμμα του θα είναι πρώτο στις εκλογές και θα κάνει κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ακολουθήσει την τακτική της πόλωσης και της στείρας αντιπαράθεσης, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Πρωθυπουργός από τα Γρεβενά, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση μιλά με το έργο της: “Δεν μας ενδιαφέρει η οξύτητα, δεν μας ενδιαφέρει η πόλωση (…) Δεν πρόκειται, χάριν της προεκλογικής περιόδου, να μπω στον πειρασμό να σας τάξω πράγματα τα οποία ξέρω ότι αύριο δεν μπορώ να υλοποιήσω. Αυτά τα αφήνω για άλλους οι οποίοι, εξάλλου, έχουν πολύ μεγάλη εμπειρία στο «να σκίζουν μνημόνια με ένα νόμο και με ένα άρθρο» και μετά να μας βουλιάζουν ακόμα πιο βαθιά σε τρίτο μνημόνιο, για να τσακίσουν τελικά τη μεσαία τάξη“.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε κάλεσμα συστράτευσης για ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, θέτοντας εκ νέου τα διλήμματα της κάλπης και συνομίλησε με πολίτες, εργαζόμενους και νέους.

Στην περιοδεία του, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε ένα πρότυπο αγρόκτημα, καθώς και μία μονάδα παραγωγής μανιταριών, ενώ νωρίτερα, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, βρέθηκε σε εργοτάξιο του βόρειου τμήματος του Ε65. “Είχα πει πριν από τις εκλογές του 2019 ότι θα μετατρέψουμε τη χώρα σε ένα μεγάλο εργοτάξιο, δίνοντας μεγάλη έμφαση στην περιφέρεια (…) Μιλάμε πια με έργα χειροπιαστά (…) τα οποία σπάνε την απομόνωση της περιφέρειας, έργα τα οποία κλείνουν ουσιαστικά εκκρεμότητες οι οποίες έρχονται από το παρελθόν” δήλωσε.

Θέλει απύθμενο θράσος να τολμά να μιλά για τη μεσαία τάξη ο κ. Μητσοτάκης που με τη χώρα εκτός μνημονίων την έχει καταντήσει να ζει με επιδόματα (…) Θέλει, ωστόσο, ακόμα μεγαλύτερο θράσος να τα λέει αυτά από τα Γρεβενά, όπου ο βουλευτής του κ. Πάτσης έβγαζε εκατομμύρια βγάζοντας στο σφυρί τα σπίτια της μεσαίας τάξης” σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές, εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», απορρίπτοντας για μία ακόμη φορά τα σενάρια περί «κυβέρνησης των ηττημένων»: “Αν με βάση τις δημοσκοπήσεις είναι 7 και 10 μονάδες μπροστά, γιατί όλη την ώρα κλαψουρίζει ότι θα φτιάξουμε κυβέρνηση εμείς; Πώς θα τη φτιάξουμε; Άρα έχει αυτή τη μεγάλη ανησυχία γιατί γνωρίζει ότι τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων θα διαψευστούν στην κάλπη“.

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα ξεκλειδώσει και το ΠΑΣΟΚ για να προχωρήσουμε σε μία κυβέρνησης πλατιάς λαϊκής νομιμοποίησης“, δηλώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και βάζει το -κατά τον ΣΥΡΙΖΑ- διακύβευμα της κάλπης: “Δίκαιη αύξηση των εισοδημάτων ή επιβίωση με επιδόματα και διάφορα pass φτώχειας; (…) Προστασία της πρώτης κατοικίας και ρύθμιση χρεών ή τα σπίτια της μεσαίας τάξης στους Πάτσηδες;”.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι αν ποτέ υπήρχε δεύτερη φορά για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι αλλιώς, ό,τι κι αν λέει ο κ. Τσίπρας (…) Το μόνο περισσότερο που κομίζει σήμερα είναι η τοξικότητα και ο ρεβανσισμός” τονίζει από πλευράς του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Την προεκλογική τους στρατηγική χαράσσουν και τα υπόλοιπα κόμματα. Βολές εναντίον Νέας Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ. “Οι άνθρωποι δεν θέλουν, δεν έχουν κουλτούρα συνεργασίας … δεν θέλουν να δημιουργηθούν συναινέσεις” σχολίαε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Όποιος ψηφίσει ΚΚΕ, μπορεί να είναι ήσυχος ότι το χέρι του θα παραμείνει στη θέση του και μετά τις εκλογές και δεν πρόκειται να νιώσει την.. επιθυμία να το κόψει!” τονίζει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε όσα είπε από τα Γρεβενά, κουβέντα όμως για τον μέχρι πρότινος Βουλευτή του στην περιοχή, κ. Πάτση” τονίζει ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

Η πολιτική σύγκρουση θα κορυφώνεται στον δρόμο προς τις κάλπες.

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος