Aντιδράσεις της αντιπολίτευσης στη συμφωνία Σουηδίας – Φινλανδίας για πώληση όπλων στην Τουρκία

Σε υψηλούς τόνους σχολιάζει η αντιπολίτευση την αντίδραση της Αθήνας στη συμφωνία Σουηδίας και Φινλανδίας για πώληση όπλων στην Τουρκία, μετά την ένταξη των δυο σκανδιναβικών χωρών στη Συμμαχία.

Mε αιχμηρό τρόπο ο τομεάρχης εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε τη στάση της κυβέρνησης στη Μαδρίτη αναφορικά με τη ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, και τη συμφωνία που έκαναν με την Τουρκία για πώληση όπλων στην γειτονική χώρα.

Ειδικότερα ο Γιώργος Κατρούγκαλος αναφέρει: «Για την κυβέρνηση που έλεγε ότι το Oruc Reis το “πήρε ο αέρας”, η συμφωνία Σουηδίας/Φινλανδίας να δίνουν όπλα στην Τουρκία και να στηρίζουν τη συμμετοχή της στις δομές Ευρ. Άμυνας, “ικανοποιεί την Ελλάδα διότι δεν επηρεάζει τη χώρα κ τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας”. Ντροπή»!

Πηγές της Κουμουνδούρου τονίζουν επιπλέον ότι η κυβέρνηση με την στάση της αποθρασύνει και την Τουρκία ενώ δίνει το μήνυμα σε Σουηδία/Φινλανδία και άλλες χώρες στο μέλλον, ότι η Ελλάδα όχι μόνο δεν έχει πρόβλημα με τη στήριξη στην Τουρκία με αυτόν τον τρόπο αλλά την “ικανοποιεί” και θέτουν το ερώτημα: «Τι έγιναν οι κορώνες για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία»;

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης με ανάρτησή του στο twitter, σχολιάζει: «Αποφράδα η σημερινή μέρα για το πολιτικό κατεστημένο Φινλανδίας & Σουηδίας. Σκύβοντας το κεφάλι στις απαιτήσεις του Ερντογάν, κατέστρεψαν μια παράδοση που έχτιζαν προσεκτικά οι προκάτοχοί τους για δεκαετίες – παράδοση υπεράσπισης λαών που παλεύουν για την ελευθερία. Ντροπή τους!».

Την ίδια ώρα με ερώτηση τους 54 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν την κυβέρνηση για ολιγωρία που στοιχίζει πολύ ακριβά στη χώρα σε σχέση με την κατοχύρωση από την Τουρκία του εμπορικού σήματος «Turkaegean» σε ολόκληρη την ΕΕ. Όπως αναφέρουν: «Η εξέλιξη αυτή πλήττει διεθνώς το κύρος της χώρας ενώ υπονομεύει και τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού και συνολικά τη πορεία της ελληνικής οικονομίας σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία».

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος