Ανοίγει η κούρσα της διαδοχής στο ΣΥΡΙΖΑ – Το Σαββατοκύριακο οριστικοποιούνται οι αποφάσεις (video)

Την κούρσα τη διαδοχής ανοίγει αύριο 12 Ιουλίου, η Έφη Αχτσιόγλου ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα της για την ηγεσία του  ΣΥΡΙΖΑ. Τις προηγούμενες ημέρες σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Αχτσιόγλου είχε συναντήσεις με στελέχη όλων των τάσεων.

Στο μεταξύ αναμένεται η κίνηση από το Νίκο Παππά που η υποψηφιότητα του θεωρείται «κλειδωμένη». Στην κούρσα θεωρείται πολύ πιθανόν ότι θα μπουν οι κ. Πολάκης και Τσακαλώτος.

Όπως τόνισε ο Σωκράτης Φάμελος επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ: «υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ ολοκλήρωσε γρήγορα τις προτάσεις».

Μετά τον  Διονύση Τεμπονέρα  ο οποίος με επιστολή του προς τα μέλη της Κ.Ε ζητούσε η εκλογή προέδρου γίνει μετά τις αυτοδιοικητικές και τον Χρήστο Σπίρτζη που έχει δείξει προς αυτή την κατεύθυνση, στη χθεσινή συνεδρίαση της Π.Γ. στην Αγίου Κωνσταντίνου:

Ο  Νίκος Παππάς  ζήτησε μια μικρή παράταση των διαδικασιών.

Ο  Παύλος Πολάκης  πρότεινε το συνέδριο και η εκλογή προέδρου να γίνει μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Μιλώντας στον REAL FM ο Διονύσης Τεμπονέρας, τόνισε πως: «οφείλουμε όλοι να αναλάβουμε την ευθύνη για αυτό που συνέβη. Αλλά να αναλάβουμε και μια επιπλέον ευθύνη για να δώσουμε προοπτική στο χώρο αυτό. Εκεί θα χρειαστεί να κουβεντιάσουμε και συλλογικά πράγματα που θα αντιστοιχούν στο σήμερα και όχι στο χθες».

Το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στη Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου, όπου εκεί αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις για το αύριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο οδικός χάρτης, που αποφασίστηκε πλειοψηφικά στην προηγούμενη συνεδρίαση της Π.Γ. προβλέπει:

-Διαρκές συνέδριο τέλος Αυγούστου.

-Εκλογή αρχηγού από τη βάση αρχές Σεπτέμβρη (3 Σεπτεμβρίου αν οι υποψήφιοι είναι περισσότεροι από 2 και 10 Σεπτεμβρίου αν είναι δυο οι διεκδικητές).

-Συνέδριο το Νοέμβριο.

Όπως δήλωσε ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στο Action: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν μπορεί να μείνει ακέφαλος επί μήνες. Πρέπει να ολοκληρωθούν στην Κεντρική Επιτροπή τα διαδικαστικά, ώστε να επικεντρωθούμε στα ουσιώδη»

Στην Κ.Ε οι υποψήφιοι ή οι υποψήφιες για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσουν ταυτόχρονα και το ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα, καταθέτοντας τις θέσεις τους για τον χαρακτήρα και τον προσανατολισμό του κόμματος.

O Διονύσης Καλαματιανός, γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως: «Στην Κ.Ε θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες, το θέμα είναι η πολιτική κατεύθυνση του κόμματος».

Στη συνεδρίαση της Αγίου Κωνσταντίνου επί τάπητος τέθηκε και το θέμα των αυτοδιοικητικών εκλογών και η στρατηγική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα πρόσωπα που ενδεχομένως θα στηρίξει.

Με απόφαση της Π.Γ. νέος εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει ο Στέργιος Καλπάκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος