Ανάλυση Ν. Μελέτη: Πού το πάει ο Ερντογάν (video)

Για “ένα από τα γνωστά παραληρήματα του κ. Ερντογάν και με αιτία” έκανε λόγο ο διπλωματικός αναλυτής της ΕΡΤ Νίκος Μελέτης, σχολιάζοντας τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου. Σημείωσε ότι η κινητικότητα της Αθήνας στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή ενοχλεί την Τουρκία.

Δεν είναι ευτυχής ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα. σχολίασε ο κ. Μελέτης. Ανέφερε ότι με τις δηλώσεις αυτές, ο πρόεδρος της Τουρκίας επιβεβαιώνει όλους όσοι επιμένουν ότι η αποκλιμάκωση πρέπει να είναι διαρκής και όχι προσχηματική και υπό την συνεχή απειλή για εκ νέου αποστολή ερευνητικών πλοίων.

Όσον αφορά στη Λιβύη, όπως είπε, φαίνεται ότι διασφαλίζεται – όσο μπορεί να μιλήσει κανείς για διασφάλιση – ότι το επόμενο διάστημα και μέχρι τις εκλογές δεν θα υπάρξει ούτε επικύρωση του τουρκολιβυκού μνημονίου, ούτε εφαρμογή του.

“Κλειδί θα είναι οι εκλογές (στη Λιβύη) καθώς τα ζητήματα αυτά θα τα χειριστεί η νέα κυβέρνηση και το νέο κοινοβούλιο και για τον λόγο αυτό ίσως και η επιμονή του κ. Ερντογάν να διατηρήσει τις δυνάμεις του στη Λιβύη, παραβιάζοντας την Συμφωνία. Δεν είναι άσχετο με την επιδίωξη της χειραγώγησης των πολιτικών εξελίξεων… Και ίσως έτσι εξηγούνται και σημερινές κραυγές του” σημείωσε.

Για την συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου την Πέμπτη, ο Νίκος Μελέτης εκτίμησε ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερες προσδοκίες από καμία πλευρά.

Ο Ν. Δένδιας και η ελληνική αντιπροσωπεία είναι έτοιμοι να δώσουν απαντήσεις σε όλα τα θέματα που θα ανοίξει η τουρκική πλευρά και να εγείρουν αντίστοιχα μια σειρά θεμάτων. Και στα ευρωτουρκικά θα υπάρξει συζήτηση υπό το πρίσμα της ανανέωσης της συμφωνίας για το μεταναστευτικό, ενώ φυσικά ούτε και στα περιφερειακά, ούτε στην Λιβύη ή στην Συρία υπάρχει σύγκλιση. Υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί κι ένα θετικό μήνυμα στην οικονομική συνεργασία και γι’ αυτό εξάλλου στην ελληνική αποστολή συμμετέχει και ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης” είπε ο διπλωματικός αναλυτής της ΕΡΤ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος