Αλέξης Γεωργούλης: Αποβλήθηκε από την ευρωομάδα της Αριστεράς

Το Έκτακτο Προεδρείο της Ομάδας «left» αποφάσισε να τεθεί ο Αλέξης Γεωργούλης εκτός της Ομάδας, σεβόμενη την πρόταση της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Να παραδώσει την έδρα του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Αλέξη Γεωργούλη.

Υπενθυμίζεται ότι καταγγελία για «βαριά ποινικά αδικήματα» σε βάρος του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη έγινε στις βελγικές αρχές το 2020 και προσωποποιήθηκε το 2020, σύμφωνα με πληροφορίες. Αναφέρεται μάλιστα ότι η καταγγελία είναι επώνυμη -και ως προς την καταγγέλλουσα και ως προς τον φερόμενο ως δράστη- από τον χρόνο πλησίον της πράξης.

Το χρονικό της απόφασής της να προσφύγει στις βελγικές αρχές παραθέτει με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η νομική σύμβουλος της Κομισιόν, η οποία καταγγέλει τον Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και πρόκληση σωματικής βλάβης.

Η ίδια έκανε λόγο για μια επώδυνη διαδικασία, για την ίδια και την οικογένειά της στην οποία, ωστόσο, προχωρά θεωρώντας ότι το οφείλει, όπως λέει χαρακτηριστικά στον εαυτό της και σε κάθε γυναίκα που μπορεί να βρεθεί σε ανάλογη θέση. Επιπλέον, αναφέρει:

«Πριν από 3 χρόνια, στις αρχές του 2020, προχώρησα σε καταγγελία κατά συγκεκριμένου Έλληνα ευρωβουλευτή για τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης. […] Η καταγγελία μου έγινε την επόμενη μέρα του συμβάντος προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικαστικές εκθέσεις, κ.α.) και 4 μήνες μετά, τον Μάιο 2020, ένιωσα έτοιμη να δώσω και το όνομα του θύτη στις βελγικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες για το χειρισμό της υπόθεσης». 

Η ίδια αναφέρεται στη διαρροή του ονόματός της από μέσα ενημέρωσης ως σοβαρή παραβίαση της ιδιωτικότητάς της, αφήνοντας σαφείς αιχμές για πολιτική διαχείριση της υπόθεσης.

«Είναι δε λυπηρό κάποιοι που παριστάνουν τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο βωμό της πολιτικής διαχείρισης, να με βάζουν στη δίνη χυδαίων και εξοργιστικών επιθέσεων. Στην πολιτική βρίσκομαι για να παλέψω, μέσα από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, για τις ιδέες και τις αρχές μου και δεν επιθυμώ η όποια δημόσια παρουσία μου να καθορίζεται από αυτή την δυσάρεστη για μένα υπόθεση» είπε η δικηγόρος.

Η ίδια έστειλε το δικό της μήνυμα στις γυναίκες, που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης, σημειώνοντας: «Έχει έρθει ο καιρός το αίσθημα ντροπής και ενοχής να μη βαραίνει τα θύματα, αλλά τους δράστες ανάλογων περιστατικών και όσους τους ανέχονται».

«Ο κ. Γεωργούλης αρνείται επισήμως και κατηγορηματικα τις κατηγορίες που στρέφονται εναντίον του και επιθυμεί οπωσδήποτε το ταχύτερο δυνατόν να χυθεί όλο το φως σε αυτήν την υπόθεση που μόλις του γνωστοποιήθηκε», επισήμαναν σε δήλωσή τους οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη, σε συνέχεια της καταγγελίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος