Υπόθεση Γεωργούλη: Καταγγελία για βιασμό και σωματική βλάβη – Το χρονικό και το παρασκήνιο

Για βαριά ποινικά αδικήματα η καταγγελία εναντίον του Αλέξη Γεωργούλη

Το χρονικό της απόφασής της να προσφύγει στις βελγικές αρχές παραθέτει με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η νομική σύμβουλος της Κομισιόν, η οποία καταγγέλει τον Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και πρόκληση σωματικής βλάβης.

Η ίδια κάνει λόγο για μια επώδυνη διαδικασία, για την ίδια και την οικογένειά της στην οποία, ωστόσο, προχωρά θεωρώντας ότι το οφείλει, όπως λέει χαρακτηριστικά στον εαυτό της και σε κάθε γυναίκα που μπορεί να βρεθεί σε ανάλογη θέση. Επιπλέον, αναφέρει:

«Πριν από 3 χρόνια, στις αρχές του 2020, προχώρησα σε καταγγελία κατά συγκεκριμένου Έλληνα ευρωβουλευτή για τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης. […] Η καταγγελία μου έγινε την επόμενη μέρα του συμβάντος προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικαστικές εκθέσεις, κ.α.) και 4 μήνες μετά, τον Μάιο 2020, ένιωσα έτοιμη να δώσω και το όνομα του θύτη στις βελγικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες για το χειρισμό της υπόθεσης». 

Η ίδια αναφέρεται στη διαρροή του ονόματός της από μέσα ενημέρωσης ως σοβαρή παραβίαση της ιδιωτικότητάς της, αφήνοντας σαφείς αιχμές για πολιτική διαχείριση της υπόθεσης.

«Είναι δε λυπηρό κάποιοι που παριστάνουν τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο βωμό της πολιτικής διαχείρισης, να με βάζουν στη δίνη χυδαίων και εξοργιστικών επιθέσεων. Στην πολιτική βρίσκομαι για να παλέψω, μέσα από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, για τις ιδέες και τις αρχές μου και δεν επιθυμώ η όποια δημόσια παρουσία μου να καθορίζεται από αυτή την δυσάρεστη για μένα υπόθεση» λέει η δικηγόρος.

Η ίδια στέλνει το δικό της μήνυμα στις γυναίκες, που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης, σημειώνοντας: «Έχει έρθει ο καιρός το αίσθημα ντροπής και ενοχής να μη βαραίνει τα θύματα, αλλά τους δράστες ανάλογων περιστατικών και όσους τους ανέχονται».

«Ο κ. Γεωργούλης αρνείται επισήμως και κατηγορηματικα τις κατηγορίες που στρέφονται εναντίον του και επιθυμεί οπωσδήποτε το ταχύτερο δυνατόν να χυθεί όλο το φως σε αυτήν την υπόθεση που μόλις του γνωστοποιήθηκε», επισημαίνουν σε δήλωσή τους οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη, σε συνέχεια της καταγγελίας.

Ο Αλέξης Γεωργούλης τέθηκε εκτός ΣΥΡΙΖΑ μετά την δημοσιοποίησης του αιτήματος άρσης της ασυλίας του, με τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα από το Λαύριο να διαμηνύει ότι δεν θα υπάρξει καμία σκιά και καμία συγκάλυψη στην υπόθεση. «Ο καθένας μπορεί να κριθεί από την δικαιοσύνη, Σε ότι αφορά όμως τη σεξουαλική παρενόχληση, είμαστε με τα θύματα και όχι με τους θυτες. Το μήνυμα ήταν καμία συγκάλυψη, καμία σκιά. Δεν χωράει βία και ανοχή απέναντι στη βία», τόνισε.

Η υπόθεση προκαλεί πολιτικούς τριγμούς με τη ΝΔ να καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να δώσει απαντήσεις, τον ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει ότι δε γνώριζε τίποτα και να ζητά από τον πρώην ευρωβουλευτή του να παραδώσει την έδρα και το ΠΑΣΟΚ να τον κατηγορεί με τη σειρά του για απόπειρα πολιτικής εργαλειοποίησης. 

Πολιτική αντιπαράθεση προκαλεί και το πότε και γιατί κλήθηκε για εξηγήσεις από τον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Γεωργούλης, ένα χρόνο πριν γίνει γνωστή η υπόθεση.

«Ούτε με γενικεύσεις ούτε με το να υποκαταστήσουμε την κρίση της Δικαιοσύνης ούτε να πούμε αν τα πράγματα είναι έτσι χαρακτηρίζουν ένα ολόκληρο κόμμα και οι ψηφοφόροι του με hashtag και χαρακτηρισμούς που έσπευδαν να μας αποδώσουν οι αντίπαλοί μας στο παρελθόν» σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Από τον Ιούνιο κυκλοφόρησε μια φήμη για κακή συμπεριφορά από τον κ. Γεωργούλη (…) Δόθηκε εντολή από τον Αλέξη Τσίπρα να ερευνηθεί αν οι φήμες είχαν υπόσταση. Δεν είχε υπάρξει καμία επιβεβαίωση για διαδικασίες που καλύπτονται από το απόρρητο» υπογραμμίζει η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου.

Κόντρα έχει ξεσπάσει για το ποιος έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της καταγγέλουσας που είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

«Άλλη μια αποκρουστική αντιπαράθεση, με στοιχεία κουτσομπολιού, που αφήνει στο απυρόβλητο το κρίσιμο ζήτημα, που είναι καταγγελίες να σέρνονται για χρόνια» τονίζουν από το ΚΚΕ.

«Κανένα σχόλιο για τον Α. Γεωργούλη. Η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της. Οι σχολιαστές να κάνουν πίσω» επισήμανε μεταξύ άλλων ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Η υπόθεση βρίσκεται στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, και η διαδικασία μέχρι να ληφθεί η απόφαση για την άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη μπορεί να διαρκέσει έως και τρεις μήνες.

«Βαριά ποινικά αδικήματα»

Για “βαριά ποινικά αδικήματα” είναι η καταγγελία που έχει γίνει σε βάρος του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, σύμφωνα με πληροφορίες και ειδικότερα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για βιασμό και ξυλοδαρμό.

Η καταγγελία φαίνεται ότι έγινε τον Ιανουάριου του 2020 και προσωποποιήθηκε την ίδια χρονιά. Αυτό ισχύουν σύμφωνα με πληροφορίες, όπως επίσης ότι η καταγγελία είναι επώνυμη -και ως προς την καταγγέλλουσα και ως προς τον φερόμενο ως δράστη- από τον χρόνο πλησίον της πράξης.

Σημειώνεται ότι τέτοιου είδους καταγγελίες δεν είναι δημόσιες, υπάρχει απόρρητο. Αυτό που μένει να αποκαλυφθεί είναι το πότε θα εξεταστεί η υπόθεση από την επιτροπή νομικών υποθέσεων και πόσο γρήγορα θα προχωρήσει.

ΠΑΣΟΚ: Σοβαρή ποινική υπόθεση – Προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να την υποτιμήσει

To ΠΑΣΟΚ κρατάει διακριτική στάση απέναντι στο θέμα υπογραμμίζουν ότι πρόκειται για σοβαρή ποινική υπόθεση.
Σημειώνουν ότι το αίτημα άρσης ασυλίας του κ. Γεωργούλη είναι προιον έρευνας των βελγικών αρχών και για το χρονικό του θέματος, η καταγγέλουσα είχε κατονόμασει τον κ. Γεωργούλη από τον Μάιο του 2020, δηλαδή 4 μήνες μετά το συμβάν, ενώ προσκόμισε και ιατροδικαστική έκθεση.

Από το κόμμα σχολιάζουν ότι είναι ντροπή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να διαρρέουν ονόματα χωρίς να σέβονται την ποινική διαδικασία.

Σημειώνουν δε ότι  στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να υποτιμήσουν το γεγονός ως μια δήθεν παρενόχληση ενώ είναι μια καταγγελία για βαρύτατο ποινικό αδίκημα που έχει γίνει εδώ και τρία χρόνια.

Χρειάζεται σοβαρότητα να τηρηθεί η μυστικότητα της διαδικασίας και όχι να δίνονται πολιτικές προεκτάσεις όπως αποπειράθηκε να κάνει ο ίδιος ο κ. Γεωργούλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ανδρουλάκης πληροφορήθηκε το θέμα το απόγευμα της Δευτέρας όταν η κ. Μετσολα ανακοίνωσε ότι δέχτηκε αίτημα από τις βελγικές αρχές για άρση ασυλιας του ευρωβουλευτή.

Συνομίλησαν στο τηλέφωνο με την καταγγέλουσα και η ίδια εξήγησε τί εχει συμβεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ παρέλκει αυτή την ώρα οποιαδήποτε συζήτηση για το αν θα είναι ή όχι υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ η καταγγέλουσα που είναι προβεβλημένο πολιτικό στέλεχος.

Ξεκάθαρη θέση του Α. Τσίπρα: «Καμία ανοχή, είμαστε με το θύμα, όχι με τον θύτη»

Ξεκάθαρο το μήνυμα από τον Α. Τσίπρα που τοποθετήθηκε το απόγευμα, από Λαύριο για πρώτη φορά για το θέμα Γεωργούλη: «Είμαστε με το θύμα, όχι με το θύτη, καμία ανοχή».

Σε ότι αφορά το παρασκήνιο της υπόθεσης, στην Κουμουνδούρου ενημερώθηκαν με την ανακοίνωση της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μετσόλα, για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή.

Τότε άρχισαν να αναζητούν ποιο λόγο αφορά η άρση της ασυλίας του Γεωργούλη. Αμέσως ζητήθηκαν εξηγήσεις από τον ευρωβουλευτή. Ακολούθησε η ανάρτηση του κ. Γεωργούλη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η αντίδραση από την Κουμουνδούρου ήταν ακαριαία.

Μέσα σε 15 λεπτά τέθηκε εκτός ΣΥΡΙΖΑ, κι από το κόμμα, κι από την ευρωομάδα.

Να σημειωθεί ότι του έχει ζητηθεί να παραδώσει και την έδρα.

Οι πληροφορίες λένε ότι πριν από δυο χρόνια ο κ. Παπαδημούλης ως επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε τον κ. Γεωργούλη με αφορμή αόριστες φήμες περί παρενόχλησης, για να πάρει θέση. Τότε, τα διέψευδε όλα.

Σε ό,τι αφορά τις αιχμές από το ΠΑΣΟΚ για διαρροή ονόματος διαψεύδουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο κάτι τέτοιο, αφού όπως σημειώνουν για την υπόθεση άρσης της ασυλίας την πληροφορήθηκαν από την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ευρω-στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι επιχειρείται να δοθεί στο θέμα μια πολιτική – κομματική διάσταση και να οξυνθούν οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. με το ΠΑΣΟΚ.

Το θέμα, λένε, «πρέπει να κριθεί με τη σοβαρότητα που του αξίζει, πέρα από την ελληνική μικροπολιτική».

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Εμμανουέλα Αργείτη, Ανταπόκριση – Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα, Γιάννης Φασουλάς, Λίνα Μπεθάνη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος