«Αγκάθι» η ενότητα στο ΣΥΡΙΖΑ – Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα με τον Νάσο Ηλιόπουλο

Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Νάσο Ηλιόπουλο πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης. Πρόκειται για την τρίτη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα τις τελευταίες μέρες καθώς είχε προηγηθεί αυτή με τον Στέφανο Κασσελάκη και τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη. H ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ στις δύσκολες ημέρες που διανύει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με τον Στέφανο Κασσελάκη μετά από αίτημα του νέου προέδρου. Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του, σύμφωνα με πληροφορίες, για τη συνεχιζόμενη ένταση στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε στον απόηχο της δήλωσης Κασσελάκη για το «μαξιλάρι» των 37 δισ. τη συνάντηση Τσίπρα Σακελλαρίδη προχθές σε ταβέρνα στη Νέα Σμύρνη και βέβαια στη σκιά της δραματικής συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Κύκλοι κοντά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν γι αυτή τη συνάντηση:

«Σε πολύ καλό κλίμα η συζήτηση, όπως κάθε φορά, καθώς ο νυν και ο πρώην πρόεδρος επικοινωνούν τακτικά. Η συζήτηση ήταν εφ όλης της ύλης με επικέντρωση στην ανάγκη για την ενότητα στο κόμμα»

Από την πλευρά του, ο πρώην πρωθυπουργός κ. Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του, σύμφωνα με πληροφορίες, για τη συνεχιζόμενη ένταση στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στο να ασκεί αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, όσο και ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών.

Και σημειώνουν πηγές κοντά στον πρώην πρωθυπουργό. «Ενότητα που μπορεί να διαφυλαχτεί, μόνο με την πιστή τήρηση του καταστατικού και της χάραξη πολιτικού σχεδιασμού εξωστρέφειας από τα όργανα του κόμματος, που πρέπει να λειτουργήσουν χωρίς αποκλεισμούς και με συμπεριληπτική για όλες τις απόψεις διάθεση»

Πως κλείστηκε το ραντεβού

Ο κύριος Κασελάκης επικοινώνησε με τον κύριο Τσίπρα και ζήτησε τη συνάντηση που έγινε χθες στο πολιτικό γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στην οδό Αμαλίας.

Ένα τετ α τετ με τις εξελίξεις να τρέχουν και με φόντο τις αναμενόμενες αποφάσεις που αναμένεται να πάρει η ομάδα Αχτσιόγλου, καθώς όλα τα σενάρια λένε ότι μπορεί να φύγουν από το κόμμα, αλλά μένει να δούμε τι θα γίνει στην πανελλαδική συνδιάσκεψη που έχουν την Κυριακή τα μέλη της ομάδας. Εκεί αναμένεται να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Ο Στέφανος Κασελάκης πάντως, στη χθεσινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στην ανάγκη ενότητας και συσπείρωσης. Για μια ακόμη φορά επανέλαβε ότι τείνει σταθερά «χείρα φιλίας» πάντα προς την πλευρά της κυρίας Αχτσιόγλου, ενώ προσπάθειες προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα ανέλαβαν και οι γραμματείς κυρία Σβίγκου και ο κύριος Βασιλειάδης που συναντήθηκαν με τον Αλέξη Χαρίτση και τον Νάσο Ηλιόπουλο.

Πως ερμηνεύουν τη συνάντηση Κασσελάκη – Τσίπρα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Φώτης Κουβέλης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Φώτης Κουβέλης: Ήταν προσπάθεια διασφάλισης της μεγαλύτερης δυνατής ενότητας


«Εκείνο που πιστεύω ότι πρέπει να έχει ειπωθεί στη συνάντηση από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα ήταν η προσπάθεια να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή ενότητα για το ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Εκτιμώ ότι ο Αλέξης Τσίπρας και όσο πάρα πολύ καλά τον ξέρω, σε καμία περίπτωση δεν πήγε σε αυτή τη συνάντηση, δεν έγινε αυτή η συνάντηση για να προκαλέσει ένταση ή για να ελέγξει ή για να υποτιμήσει ή αν θέλετε για να τροφοδοτήσει μια αντίθεση που ενδεχομένως προέκυψε από την αναφορά στο μαξιλάρι. Σωστό ή λαθεμένο»

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: Θετικό ο πρώην πρόεδρος και ιδρυτής του μεγάλου ΣΥΡΙΖΑ να συναντάται με τον νέο πρόεδρο – Η ενότητα και εξωστρέφεια στο επίκεντρο


«Ο πρώην πρωθυπουργός και ουσιαστικά ιδρυτής του ΣΥΡΙΖΑ προοδευτική συμμαχία αυτού του μεγάλου ΣΥΡΙΖΑ, του ΣΥΡΙΖΑ, ως δύναμη διακυβέρνησης που τα κατάφερε και αποτέλεσε την κυβερνώσα αριστερά στη χώρα μας, βλέπει κόσμο, συναντά, συνομιλεί. Αυτό είναι θετικό γεγονός. Αυτό που βλέπω και ως μήνυμα της συνάντησης και το οποίο έχει, όπως δίνεται και μάλιστα από τη συνάντηση, είναι ακριβώς ενότητα, όχι το αντίθετο. Ότι η τήρηση του καταστατικού των συλλογικών διαδικασιών, συμπεριληπτική λογική στα όργανα και παντού και εξωστρέφεια».

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος