Πάτρα: Στο “μικροσκόπιο” και οι θάνατοι των μικρότερων παιδιών – Έρευνες στο τάμπλετ και τα κινητά της 33χρονης

Τη διενέργεια νέας ιατροδικαστικής έκθεσης για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας από την Πάτρα παρήγγειλαν οι εισαγγελείς. Οι αρχές αναζητούν στοιχεία για πιθανή εγκληματική ενέργεια. Το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης δεν αποκλείεται να δρομολογήσει, άμεσα, νέες εξελίξεις.

“Θα γίνει προσπάθεια επαλήθευσης των αρχικών ευρημάτων και κατά δεύτερον ναι, θα προσπαθήσουν οι αρμόδιοι να αναδείξουν και κάποιο θετικό εύρημα που θα οδηγήσει σε ασφαλές συμπέρασμα: είτε που θα οδηγεί στην ασφυξία, είτε στη δηλητηρίαση. Θα γίνει επανεξέταση του συνόλου των υλικών και θα προσπαθήσουν να βρουν θετικό εύρημα, που μπορεί να χάθηκε ή να υποεκτιμήθηκε” τόνισε ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης.

Θα πρέπει να διαβιβαστούν οι πλήρεις ιατρικοί φάκελοι, οι διαγνώσεις των θεραπόντων γιατρών και τα αποτελέσματα των εξετάσεων, στις οποίες είχε υποβληθεί το πρώτο κορίτσι που “έφυγε” τον Ιούλιο του 2019, ο θάνατος του οποίου αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια.

Είναι σίγουρο ότι θα παραδώσουμε τον δολοφόνο μαζί με το τελικό πόρισμα το οποίο θα βγάλουμε, δε θα μας πάρουν πολύ χρόνο” σημείωσε ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, Στράτος Μπαλάσκας.

Όσον αφορά την περίπτωση του θανάτου του 6 μηνών βρέφους, που πέθανε στο σπίτι του ζευγαριού, στην Πάτρα, θα αναζητηθούν οι κλήσεις στο ΕΚΑΒ για τη διακομιδή της, όπως και τα σχετικά έγγραφα του νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε.

Η ρήξη του ζευγαριού θα πυροδοτήσει κάποια στοιχεία που είναι στο σκοτάδι” υποστήριξε ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης.

Εάν βρεθεί η πορεία της καταμίνης και αν εμπλέκονται συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα με την κατηγορούμενη θα δημιουργήσει ενδεχομένως και μία επιπλέον πίεση στην κατηγορουμένη για να φτάσουμε σε ομολογία” τόνισε από πλευράς του ο Δρ. Εγκληματολογίας, Κυριάκος Μπαμπασίδης.

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς ξεκινούν και νέο γύρο καταθέσεων καλώντας όλα τα πρόσωπα που έχουν εξεταστεί από την Αστυνομία ως μάρτυρες, ανάμεσά τους γιατροί και νοσηλευτές.

Εξάλλου, φύλλο και φτερό κάνουν στα εγκληματολογικά εργαστήρια το τάμπλετ και τα 8 κινητά τηλέφωνα της 33χρονης κατηγορούμενης, για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της.

Παράλληλα, συνεχίζονται σήμερα οι καταθέσεις νοσηλευτών που φρόντιζαν την μικρή Τζωρτζίνα, οι οποίες θα ρίξουν φως στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Σήμερα κλήθηκαν να καταθέσουν τέσσερις νοσηλεύτριες για να περιγράψουν τις συνθήκες νοσηλείας της 9χρονης και τα προβλήματα που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο νοσοκομείο.

Μία εξ αυτών τόνισε: “Ήρθαμε από την Πάτρα, από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο, προκειμένου να καταθέσουμε για τις βάρδιες στις οποίες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο η μας η μικρή Τζωρτζίνα και της παρείχαμε βοήθεια”.

Ρεπορτάζ: Ρεγγίνα Σαβούρδου, Βάσω Τζανακάκη, Κάτια Νιάκαρη, Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος