Παγώνη – Γιαννάκος: Η Όμικρον 2 δεν γεμίζει τις ΜΕΘ, αλλά τo ΕΣΥ δοκιμάζεται (video)

Την υψηλή μεταδοτικότητα της ‘Ομικρον 2 επισημαίνει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη και υποστηρίζει ότι «ο κορονοϊός δεν θα φύγει ποτέ αλλά αντιμετωπίζεται με αντιικά και εμβολιασμό». Παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι μόνο ευαίσθητες ομάδες όπως οι ογκολογικοί ασθενείς θα χρειαστεί να κάνουν τέταρτη δόση και για τις υπόλοιπες ομάδες «δεν χρειάζεται».

Από κοινού με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο στην εκπομπή «Από τις 6» δόθηκε έμφαση στις κενές θέσεις στα νοσοκομεία.

«Εμείς θέλουμε όλοι οι συνάδελφοι να εμβολιαστούν και ήδη είναι υψηλό το ποσοστό του  97% αλλά όμως η υποχρεωτικότητα εφαρμόστηκε στον κλάδο μας την ώρα που οι ιερείς συντριπτικά ανεμβολίαστοι δεν αποτελούν στόχο», τόνισε ο κ. Γιαννάκος.

Οι μισοί από τους εμβολιασμένους γιατρούς και νοσηλευτές έχουν νοσήσει και μάλιστα με υψηλό ιικό φορτίο, ενώ σε πέντε ημέρες επιστρέφουν από την απομόνωση. Επομένως το εμβόλιο δεν προστατεύει από νόσηση και μετάδοση άρα δεν υπάρχει υγειονομικό όφελος και με τα αυτονόητα μέτρα προστασίας πρέπει να επιστρέψουν από τις αναστολές οι συνάδελφοι που δεν εμβολιάστηκαν, είπε ο κ. Γιαννάκος.

«Δεν αντέχουμε άλλο, δυο χρόνια στην πρώτη γραμμή με τεράστιες ελλείψεις και αποδεκατισμένο προσωπικό», τόνισε.

Ο κ. Γιαννάκος κάλεσε παράλληλα την κυβέρνηση «να βρει τρόπους» να ενταχθούν οι συμβασιούχοι στο μόνιμο προσωπικό των νοσοκομείων και να ανοίξει συζήτηση για ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Πηγή: ΕΡΤ – Εκπομπή «Από τις 6»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος