Η μετάλλαξη Όμικρον 2 αυξάνει τα κρούσματα κορονοϊού

Η υπερμεταδοτική μετάλλαξη Όμικρον 2 αυξάνει και πάλι τα κρούσματα κορονοϊού και προβληματίζει τις αρχές. Το ιικό φορτία στα λύματα έχει επιβαρυνθεί, ειδικά στη Θεσσαλονίκη, και το υπουργείο Υγείας απευθύνει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου.

Σε υψηλά επίπεδα για ένα ακόμα 24ωρο είναι ο αριθμός των νέων μολύνσεων. Στην υπερμεταδοτική παραλλαγή Όμικρον 2 οφείλεται η άνοδος των κρουσμάτων.

Το Σάββατο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 19.705 κρούσματα της Covid-19 σε  295.494 τεστ και 46 θανάτους, ενώ 349 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Αύξηση καταγράφεται και στις εισαγωγές ασθενών. Ο κορονοϊός οδήγησε στα νοσοκομεία όλης της χώρας 372 ασθενείς. Ο αντίστοιχος αριθμός την Παρασκευή ήταν 359, συνεπώς υπήρξε μικρή αύξηση κατά 3,62%.

Ο καθηγητής ανάλυσης δεδομένων, Γιώργος Ατσαλάκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, είπε ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο έξαρσης των κρουσμάτων και σύμφωνα με τις αναλύσεις προβλέπεται ότι τις επόμενες ημέρες τα κρούσματα θα φτάσουν κοντά στις 30.000, όπως έχουν φτάσει και σε Αυστρία και Ολλανδία, ενώ αναμένεται τα κρούσματα να είναι σε πολύ πιο χαμηλά επίπεδα τον Μάιο.

Σε ό,τι αφορά την 4η δόση του εμβολίου κατά της Covid-19, μέχρι στιγμής χορηγείται σε ανοσοκατεσταλμένους, ενώ σύντομα αναμένεται να δοθεί έγκριση χορήγησης στους άνω των 60 με 65 ετών.

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Κυρίτση

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος