Οξεία πολιτική αντιπαράθεση πυροδοτούν η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια

Array

Η αντιμετώπιση της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης παραμένει στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Η κυβέρνηση αναφέρει ότι η στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων αποτελεί προτεραιότητα στην πολιτική της ατζέντα, με την αντιπολίτευση να κρίνει τον σχεδιασμό της πολιτικής ηγεσίας και να προτείνει μια σειρά από μέτρα στήριξης.

Δριμεία κριτική ασκεί η αντιπολίτευση

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προτείνει μείωση ΦΠΑ σε βασικά αγαθά.

«Η λύση είναι μία και είναι αυτή η οποία θα ωφελούσε και τα ασθενέστερα στρώματα, γιατί ξέρουμε ότι οι έμμεσοι φόροι κυρίως τους ασθενέστερους χτυπούν και τους εργαζόμενους, θα ήταν η μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης», σημειώνει η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

«Λέει ο κ. Τσίπρας, ρίξτε το ΦΠΑ και αυτόματα θα μειωθεί το θέμα του πληθωρισμού. Μάλιστα. Καταρχήν από που προκύπτει ότι θα μειωθεί το θέμα του πληθωρισμού; Θα λείψουν κάποια δισεκατομμύρια, κάμποσα αρκετά από τα δημόσια έσοδα. Ποιους φόρους θα αυξήσει ο κ. Τσίπρας; Να έρθει να πει, θα ξανααυξήσει τον ΕΝΦΙΑ;», απαντά ο Γιάννης Οικονόμου, κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Πληθωρισμός και κύμα ακρίβειας αυξάνουν δραματικά τις κοινωνικές ανισότητες», υπογραμμίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης, αποδίδοντας παράλληλα ιδιαίτερη σημασία στην πρόταση πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος.

«Όλο το μοντέλο που έφτιαξε η Νέα Δημοκρατία, η κυβέρνηση, είναι για να κερδοσκοπούν οι λίγοι και παραγωγή, αλλά όχι μόνο παραγωγή και προμηθευτές ενέργειας. Γιατί εμείς λοιπόν δεν κάνουμε μια πολιτική μηνιαίου εισιτηρίου, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα που ο κόσμος φτωχοποιείται ραγδαία», συμπλήρωσε.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, από το κέντρο Υγείας της Νέας Ιωνίας στάθηκε στην ανάγκη στήριξης των πρωτοβάθμιων κέντρων υγείας και των εργαζομένων τους, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολυμελείς οικογένειες από το κύμα ακρίβειας κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με την Ομοσπονδία πολυμελών οικογενειών με τρία τέκνα.

«Βιώνετε τις συνέπειες από τη μεγάλη ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, τις ανατιμήσεις στα τρόφιμα, στα φάρμακα, στην ενέργεια, στη στέγη, εσείς πολύ περισσότερο από άλλες κατηγορίες, άλλες οικογένειες από τον ελληνικό πληθυσμό», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ.

«Αν άνοιγαν οι λιγνίτες, αντί για 100 ευρώ θα δίνατε 40 με 50. Κλέβουν από την τσέπη των Ελλήνων και τα δίνουν σε τέσσερις, πέντε ολιγάρχες πλουτοκράτες», επισήμανε ο Κυριάκος Βελόπουλος και η Ελληνική Λύση.

Το ΜέΡΑ 25, με τη σειρά του, σημείωσε: Έξι πολιτικές προτείνει το ΜέΡΑ 25 για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Την ώρα που η Μητσοτάκης Α.Ε. κοροϊδεύει κατάμουτρα την κοινωνία και στήνει επικοινωνιακές φιέστες πάνω στον πόνο και την αγωνία των ανθρώπων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος