Οργανωμένο έγκλημα: Μία εξιχνίαση σε 17 δολοφονίες – Τι λένε οι ειδικοί (video)

Σε άμεση αναδιάταξη του επιχειρησιακού σχεδίου της προχωρά η ΕΛΑΣ για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, αλλά και την ενίσχυση της αστυνόμευσης, σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν στις συσκέψεις που συγκάλεσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στον απόηχο των πρόσφατων δολοφονιών. Για υπολειτουργία αστυνομικών τμημάτων έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ, Γρ. Γερακαράρος μιλώντας στην ΕΡΤ, ενώ η αντιπρόεδρος των Ποινικολόγων Χρ. Βαθειά, χαρακτήρισε πυρήνα του προβλήματος τη δημόσια διαφθορά.

Εν τω μεταξύ σε δίκη στις 3 Σεπτεμβρίου παραπέμπονται 19 δικηγόροι και αστυνομικοί για σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα, καθώς τα ονόματά τους περιλαμβάνονται σε πόρισμα της ΕΥΠ.

 17 συμβόλαια θανάτου σε 4 χρόνια- Μία εξιχνίαση

Η μοναδική εξιχνίαση αφορά την δολοφονία του επωνομαζόμενου “Αυστραλού” στην περιοχή της Βούλας, με τη σύλληψη δύο Βούλγαρων ποινικών.

Η δολοφονία του 39χρονου πυγμάχου στη Βάρη που μπορεί να βρισκόταν στην λίστα των 500 του οργανωμένου εγκλήματος αλλά δεν ήταν “βαρύ χαρτί”, υποδεικνύει κατά τους ειδικούς, ότι  “η πίτα μικραίνει” με αποτέλεσμα να εντείνεται το ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ,  οι έρευνες κατά του οργανωμένου εγκλήματος ακολουθούν και την αμερικανική τακτική “folow the money”  ξεκινώντας από την είσπραξη και τα κυκλώματα προστασίας ως εταιρείες -καταστήματα που χρησιμοποιούν ως βιτρίνα οι νονοί της νύχτας για να “ασπρίσουν το μαύρο χρήμα”.

Γρ. Γερακαράρος: Σε ευρωπαίκές χώρες πεζοί αστυνομικοί περιπολούν

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ),  αναφέρει ότι ρίξαμε το βάρος στην μηχανοκίνητη αστυνομία, ενώ υπάρχουν παθογένειες σε πλαίσιο στρατηγικής. ”

Ο κ. Χρυσοχοϊδης μίλησε για πόλεμο, ενώ απαιτείται υλικοτεχνική και ηθική υποδομή που να αναγνωρίζει  την επικινδυνότητα του επαγγέλματος”, ανέφερε ο κ. Γερακαράρος.

Είπε επίσης ότι  απαιτείται ανακατανομή προσωπικού καθώς υπολειτουργούν αστυνομικά τμήματα κι ενδεικτικά “στον Ασπρόπυργο ίσως να μην έχει μείνει ούτε ο κούκος”.

Χρ. Βαθειά: Η διαφθορά Δούρειος Ίππος του οργανωμένου εγκλήματος

Η β’ αντιπρόεδρος των ποινικολόγων,  Χρ. Βαθειά , αναφέρθηκε σε ανάγκη συνεργασίας αστυνομίας -δικαιοσύνης για πραγματική απόδοση ποινών καθώς, όπως είπε,  η “κατάχρηση στις διατάξεις, οδηγεί σε ποινές που καταρρέουν”.

Οι πολύ ψηλές ποινές με ευνοϊκούς όρους οδηγούν σε σύντομη αποφυλάκιση ενώ ακόμη και μέσα στην φυλακή  αλλά και σε άλλες υπηρεσίες η δημόσια διαφθορά παραμένει ο πυρήνας του προβλήματος.  Το ότι συλλάβαμε έναν υπάλληλο φυλακών μια φορά τον χρόνο, μοιάζει με κομήτη, ενώ τα ποινικά αδικήματα του λαιμοδέτη (γραβάτας) για τη νομιμοποίηση βρώμικου χρήματος είναι τεράστια”, επεσήμανε η κυρία Βαθειά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος