Δίκες και έρευνες για τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος (video)

Σε δίκη παραπέμπονται 19 δικηγόροι και αστυνομικοί για σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα, καθώς τα ονόματά τους περιλαμβάνονται σε πόρισμα της ΕΥΠ. Στον απόηχο των πρόσφατων δολοφονιών, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ενώ το όλο θέμα προκαλεί υψηλούς πολιτικούς τόνους.

Στις 3 Σεπτεμβρίου θα καθίσουν στο εδώλιο 19 άτομα, ανάμεσά τους, γνωστοί δικηγόροι και επιχειρηματίες που κατηγορούνται ότι χρημάτισαν έναν εν ενεργεία αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και πρώην αστυνομικούς, προκειμένου οι τελευταίοι να τους ειδοποιούν εγκαίρως για επικείμενους ελέγχους σε παράνομες χαρτοπαικτικές λέσχες, καζίνο, αλλά και οίκους ανοχής.

Tι αναφέρεται στο κατηγορητήριο: “Υποσχέθηκαν και προσέφεραν σε αστυνομικούς άγνωστα χρηματικά ποσά, προκειμένου να ενημερώνουν έγκαιρα, κατόπιν αμοιβής για τους προγραμματισμένους επικείμενους αστυνομικούς ελέγχους σε παρανόμως λειτουργούσες επιχειρήσεις καθώς επίσης και για να αποφεύγονται οι επιτόπιοι αστυνομικοί έλεγχοι, η βεβαίωση παραβάσεων και η υποβολή μηνύσεων σε βάρος των υπευθύνων των επιχειρήσεων”.

Και οι 19 παραπέμπονται να δικαστούν για πλημμελήματα, ενώ η δικογραφία που αφορά στους ίδιους τους επίορκους αστυνομικούς εκκρεμεί ακόμη στην εισαγγελική έρευνα. Έναυσμα για την έρευνα αποτέλεσε πολυσέλιδο πόρισμα του τέως διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη προς την τέως Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου που περιέγραφε αναλυτικά φαινόμενα διαφθοράς στους κόλπους της αστυνομίας.

“Η ελληνική αστυνομία κάνει το καθήκον της, κάνει τη δουλειά της. Προφανώς και πρέπει να γίνουν και περισσότερα και να αντιμετωπιστεί κι αυτό το πρόβλημα”, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Η πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος κυριάρχησε στη σύσκεψη των αρμόδιων αξιωματικών της ΕΛ. ΑΣ. υπό τον υπουργό Προστασίας Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε η άμεση αναδιάταξη του επιχειρησιακού σχεδιασμού και η ενίσχυση του συντονισμού των αρμοδίων υπηρεσιών, σε επίπεδο πληροφοριών και ερευνών.

“Στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη ασφάλεια νιώθει μόνο το οργανωμένο έγκλημα”, δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

“Για τον κύριο Μητσοτάκη ο κύριος και προφανής αντίπαλος είναι οι φοιτητές και οι διαδηλωτές και ας γίνεται η χώρα ξέφραγο αμπέλι για τις συμμορίες”, σχολίασε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

“Όλες οι κυβερνήσεις και οι προηγούμενες αλλά και η σημερινή είχαν ως προσανατολισμό την αστυνομία για να αποτελεί εργαλείο καταστολής”, επισημαίνει ο Νίκος Καραθανασόπουλος βουλευτής του ΚΚΕ.

“Σιναλόα,Τιχουάνα, Μεξικό, καρτέλ. Κάθε μέρα και μία δολοφονία, κάθε μέρα και ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών”, αναφέρει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

“Εσωτερικός εχθρός της κυβέρνησης είναι η νεολαία και οι μαφίες”, σχολιάζει το Μέρα 25.

Πυροβολισμοί στον Άλιμο

Τα σημάδια από τις σφαίρες στο ταβάνι του μπαλκονιού είναι εμφανή. Είναι το ένα από τα δύο διαμερίσματα που έγιναν στόχος τα ξημερώματα στον Άλιμο σε ένα πρωτοφανές περιστατικό.

Λίγο πριν από τις 6 το πρωί, ένα άτομο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, προσέγγισε πεζό την πολυκατοικία και με ένα πιστόλι άρχισε να πυροβολεί προς τα διαμερίσματα.

Το κλιμάκιο της σήμανσης εντόπισε ένα κάλυκα από πυροβόλο όπλο. Οι γείτονες, ωστόσο ανέφεραν πως άκουσαν περισσότερους πυροβολισμούς.

Το περιστατικό απασχολεί τις αρχές καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει στόχος ή κίνητρο. Στην πολυκατοικία διαμένουν κυρίως οικογένειες και ηλικιωμένα άτομα καθώς και ένας αστυνομικός ο οποίος ωστόσο απουσιάζει εδώ και αρκετούς μήνες.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Σουλιώτης, Άννα Βλαχοπαναγιώτη, Χαρά Γιαννοπούλου, Κώστας Παπαδόπουλος

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Μ. Χρυσοχοΐδης: Αναδιάταξη του επιχειρησιακού σχεδίου της ΕΛΑΣ για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος και την ενίσχυση της αστυνόμευσης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος