Αιματηρός “πόλεμος” – Τέσσερις μαφιόζικες επιθέσεις σε έναν μήνα (video)

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών βλέπουν οι αρχές πίσω από την μαφιόζικη δολοφονία γνωστού πυγμάχου το πρωί της Δευτέρας 31/5 στη Βάρη. Οι δράστες γάζωσαν τον 39χρονομε καλάσνικοφ στην είσοδο προπονητικού κέντρου και στο σημείο βρέθηκαν περισσότεροι από 14 κάλυκες.

Οι εκτελεστές φαίνεται πως παρακολουθούσαν τις κινήσεις του 39χρονου πυγμάχου. Του είχαν στήσει ενέδρα έξω από τις αθλητικές εγκαταστάσεις στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου. Το θύμα δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το όπλο του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο 39χρονος πυγμάχος, ήταν έξω από το αυτοκίνητο του. Οι δράστες επέβαιναν σε ένα πολυτελές σκούρο τζιπ. Ο συνοδηγός κατέβηκε πλησίασε και τον πυροβόλησε τουλάχιστον 14 φορές με καλάσνικοφ. Ο 39χρονος έπεσε νεκρός δίπλα στο λευκό σμάρτ χτυπημένος στο κεφάλι και το σώμα.

Οι εκτελεστές διέφυγαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα σύμφωνα με τους κατοίκους μέσω της οδού Ανδρέα Παπανδρέου. Ελάχιστοι περαστικοί πρόλαβαν και είδαν τα χαρακτηριστικά των δραστών και του αυτοκίνητου τους.

Ο χώρος αποκλείστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις. Κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών σάρωσε την σκηνή του εγκλήματος για ευρήματα που ίσως άφησαν πίσω τους οι εκτελεστές.

Αναζητούν οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας, για να εντοπίσουν το δρομολόγιο διαφυγής τους. Έμπειροι αξιωματικοί της Ασφάλειας κάνουν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών συμμοριών της νύχτας. Ο 39χρονος πυγμάχος, είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Πάτρα, αλλά και για συμμετοχή σε κύκλωμα εκβιαστών. Αθωώθηκε όμως στο δικαστήριο. Το 2013 είχε συλληφθεί καθώς στο σπίτι του στον Άγιο Δημήτριο, έκρυβε καταζητούμενο για δολοφονία.

Ο κύκλος του αίματος για την ηγεμονία της ελληνικής μαφίας άνοιξε και δε λέει να κλείσει. «Περισσότεροι νονοί, μικρότερη πίτα», σχολιάζουν οι αστυνομικοί, οι οποίοι «μέτρησαν» τέσσερις μαφιόζικες εκτελέσεις μέσα σε μόλις ένα μήνα.

7 Μαΐου 2021, Ζάκυνθος
Δολοφονείται 54χρονος
28 σφαίρες

16 Μαΐου 2021, Μεταμόρφωση
Δολοφονείται ο «Κεφάλας»
6 σφαίρες

30 Μαΐου 2021, Σεπόλια
Δολοφονείται 34χρονος
8 σφαίρες

31 Μαΐου 2021, Βάρη
Δολοφονείται πυγμάχος
14 σφαίρες

«Εμείς βλέπουμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου, που είναι οι εκτελέσεις των αρχηγών των εγκληματικών ομάδων, από πίσω βρίσκονται εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας, εμπόριο ναρκωτικών, λαθρεμπόριο καπνικών», αναφέρει ο Διονύσης Χιόνης, Πρόεδρος του Κέντρου Μελέτης Εγκλήματος.

Για τον αιματηρό πόλεμο, με φόντο το μαύρο χρήμα του οργανωμένου εγκλήματος, σχηματίστηκε απόρρητη έκθεση από την Αστυνομία, η οποία κατατέθηκε στις 19 Μαΐου στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Στην απόρρητη έκθεση γίνεται αναφορά σε 20 κεντρικές, όπως χαρακτηρίζονται, εγκληματικές ομάδα που λυμαίνονται τη χώρα, ενώ αναγράφονται τα ονόματα 500 ποινικών που έχουν συλληφθεί στο παρελθόν έχουν εκτίσει ποινή φυλάκισης ωστόσο εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται στο οργανωμένο έγκλημα

Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωσε πως: “Το οργανωμένο έγκλημα δεν έχει ιδεολογικές αναφορές αλλά έχει πολύ χρήμα και έχει αρχίσει εδώ και καιρό να το νομιμοποιεί σε επιχειρηματικές δραστηριότητες. Εάν έτσι εισέλθει στους θεσμούς θα έχουμε ζήτημα κανονικής μαφίας. Η δημοκρατία οφείλει να απαντήσει γρήγορα”.
Στελέχη της Αστυνομίας σημειώνουν ότι λύση πρέπει να δοθεί και στο πρόβλημα με την καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης.

“Το πρόβλημα γιγαντώθηκε λόγω του κορονοϊού για το λόγο ότι ενώ πολλές υποθέσεις ενώ θα μπορούσαν να προσδιορίζονται πριν τη λήξη του 18μηνου δυστυχώς πολλές αποσύρθηκαν όχι δικαιολογημένα”, επισημαίνει ο δικηγόρος Γιάννης Γλύκας.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν ότι η ανάθεση της εποπτείας της έρευνας σε συγκεκριμένο Εισαγγελέα θα έδινε επιπλέον δυναμική στην προσπάθεια των Αρχών.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης, Κάτια Νιάκαρη, Αλέξανδρος Καλαφάτης, Νίκος Κουντούρης

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος