O καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού Δευτέρα και Τρίτη (video)

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός  Δευτέρα και Τρίτη, αρχικά στα δυτικά και από το βράδυ της Δευτέρας σε πολλές περιοχές,  σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Θα επικρατήσουν τοπικά θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη, αρχικά νοτιάδες και την Τρίτη στο Ιόνιο βορειοδυτικοί.  Σχετική βελτίωση την Τετάρτη με πτώση όμως της θερμοκρασίας, ξανά βροχές από τα δυτικά από το απόγευμα της Πέμπτης.

Την Δευτέρα στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, θα εκδηλωθούν και τοπικές χαλαζοπτώσεις.  Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν κυρίως από το απόγευμα τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα ενταθούν. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι νότιοι 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία το μεσημέρι στα βόρεια θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου, στη νότια νησιωτική χώρα τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται  θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα ενώ από το βράδυ και καταιγίδες, τη νύχτα πιθανώς τοπικά ισχυρές.
Οι άνεμοι νότιοι 4 με 6 και βαθμιαία έως 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι βαθμιαία νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη θα βρέξει στις περισσότερες περιοχές.  Οι βροχές και καταιγίδες θα είναι τοπικά ισχυρές στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, την κεντρική,
την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, και τις πρώτες πρωινές ώρες στην Αττική και τη νότια Εύβοια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο γρήγορα  βορειοδυτικοί έως 7 με 8 μποφόρ. Στο Αιγαίο αρχικά νότιοι 5 με 7 μποφόρ και αργότερα δυτικοί βορειοδυτικοί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος