Νέα Σμύρνη: Εισαγγελική έρευνα στο σχολείο της 10χρονης – Στη φυλακή ο πατέρας της

Μια κόλαση ζούσε για χρόνια ένα 10χρονο κοριτσάκι στη Νέα Σμύρνη. Ο πατέρας της, σεσημασμένος για κλοπές, κατηγορείται ότι τη χτυπούσε και την κακοποιούσε σεξουαλικά. Της έκαιγε τα χέρια για να την τιμωρήσει.

Το κοριτσάκι βρίσκεται στο Παίδων και ο πατέρας πήρε τον δρόμο των φυλακών, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία μετά την απολογία του για τα κακουργήματα της έκθεσης ανηλίκου και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Η εισαγγελία της Αθήνας κινήθηκε γρήγορα, ασκώντας ποινική δίωξη σε βάρος του και μεριμνώντας, ώστε να αφαιρεθεί η επιμέλεια του παιδιού.

Ειδική μέριμνα θα υπάρξει για την προστασία της 10χρονης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, παραγγέλθηκε εισαγγελική έρευνα στο σχολείο της ανήλικης προκειμένου να ερευνηθεί το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών των δασκάλων, καθώς η μικρή φέρει μώλωπες και εγκαύματα. Έτσι, η εισαγγελία στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης θα επιχειρήσει να διαπιστώσει εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της έκθεσης σε κίνδυνο. Αν προκύψει ποινική ευθύνη των δασκάλων, η κατηγορία που θα αποδοθεί θα αφορά αδράνειά τους να καταγγείλουν το περιστατικό αφήνοντας αβοήθητο το παιδί.

Η αστυνομικός που ανέδειξε την υπόθεση, μιλώντας στην ΕΡΤ, ήταν ιδιαίτερα επικριτική ως προς την αδιαφορία που επέδειξαν οι εκπαιδευτικοί στο σχολείο που φοιτούσε η 10χρονη: «Πρέπει να δώσουμε ευθύνες στο σχολείο. Πώς είναι δυνατόν να μην είχαν αντιληφθεί τι συνέβαινε;» ανέφερε η Σοφία Βαγενά, με δεδομένο ότι το παιδί είχε εμφανή σημάδια σε όλο το σώμα από την κακοποίηση που υφίστατο για χρόνια.

Ο πατέρας αρνείται τη σεξουαλική κακοποίηση και αποδέχεται μόνο ότι χτύπαγε τη μικρή. Ωστόσο η ιατροδικαστική εξέταση ανέδειξε τη φρίκη που έζησε το παιδί. Μάλιστα, μόλις είναι ψυχολογικά έτοιμη, θα δώσει κατάθεση και στους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η μητέρα έχει εγκαταλείψει τη 10χρονη κόρη της και τον σύζυγό της. Το παιδί διαβιούσε στο ίδιο σπίτι με τον πατέρα του, ο οποίος φέρεται να ικανοποιούσε τα αρρωστημένα σεξουαλικά πάθη του στην ανήλικη και την τιμωρούσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος