Νέα Σμύρνη: Ανθρωποκυνηγητό για τον «επαγγελματία εκτελεστή» – Αναζητούν απαντήσεις στον κόσμο των ναρκωτικών (video)

Array

«Επαγγελματίας εκτελεστής» χαρακτηρίζεται ο ένοπλος, που δολοφόνησε εν ψυχρώ τους δύο Αλβανούς σεσημασμένους άνδρες, λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Κυριακής στην κατάμεστη καφετέρια, στη Νέα Σμύρνη, σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα.

Ο βασικός στόχος εκτιμάται ότι ήταν ο 41χρονος με τα αρχικά C.K., που δέχτηκε δύο από τις σφαίρες στο κεφάλι.

«Ήταν κρυμμένος πίσω από τους θάμνους. Φορούσε χειρουργική μάσκα. Έβγαλε και πυροβόλησε και εξαφανίστηκε τρέχοντας» λένε αυτόπτες μάρτυρες στην κάμερα της ΕΡΤ.

«Ήμουν μέσα στο μαγαζί που δουλεύω εδώ στο δίπλα και απλά άκουσα τους πυροβολισμούς. Είδα όλο το μαγαζί να τρέχει προς τα μέσα» λέει εργαζόμενος σε διπλανή καφετέρεια.

Δείτε ακόμα: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης στην πλατεία της Ν. Σμύρνης

«Δεν ήταν απλά ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών και μια διπλή δολοφονία ήταν ένα τρομοκρατικό χτύπημα. Γιατί ο πολίτης που ταυτίζεται με τους ανθρώπους εκεί που πίνουν καφέ, αρχίζει και φοβάται. Τρομοκρατείται» δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το θύμα είχε αποφυλακιστεί το 2005 από τις φυλακές Κορυδαλλού. Το 2008 συνελήφθη και πάλι για κλοπές, ενώ το 2012 κατηγορήθηκε για ληστεία στα Γιάννενα.

Τέσσερα χρόνια μετά συνελήφθη εκ νέου, μετά τον εντοπισμό χασισοφυτείας στην Κόρινθο. Ήταν ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί:

  • απαγόρευση εξόδου από τη χώρα
  • εμφάνιση στο τμήμα της περιοχής του

Ο 44χρονος που δέχτηκε τα πυρά στην κοιλιακή χώρα, τον θώρακα και εξέπνευσε στον Ερυθρό Σταυρό όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο, είχε απασχολήσει για οπλοκατοχή και για το νόμο περί παράνομων παιγνίων.

Στο ίδιο νοσοκομείο διεκομίσθη και η 31χρονη κοπέλα, που τραυματίστηκε στο αριστερό πόδι κατά την διάρκεια των πυροβολισμών, χωρίς όμως να διατρέχει κίνδυνο η ζωή της.

Στο στόχαστρο του τμήματος ανθρωποκτονιών έχει μπει το παρελθόν αλλά και οι επαφές του 41χρονου καθώς θεωρείται βέβαιο ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, στα πλαίσια ενδεχομένως της δράστης της αλβανικής μαφίας.

«Όσο ο κύριος Θεοδωρικάκος καμαρώνει, προπαγανδίζοντας το ανύπαρκτο έργο του, τα όπλα βγαίνουν στα πιο κεντρικά σημεία της χώρας μπροστά σε χιλιάδες ανυποψίαστους πολίτες» επισήμανε σχετικά ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης.

«Από τους ίδιους που αρνήθηκαν κάθε ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ. και εξήγγειλαν την κατάργηση των μισών υπηρεσιών της. (…) Είναι αυταπάτη να τους ζητήσει κανείς να δείξουν στοιχειώδη σοβαρότητα και υπευθυνότητα» υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στο μεταξύ, ανησυχία επικρατεί στην πλατεία της Νέας Σμύρνης μετά τη μαφιόζικη επίθεση, δίπλα σε σημεία με πολύ κόσμο και πολλά παιδιά.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη – Αντώνης Δοβώνης – Χαρά Γιαννοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος