Ν. Καπραβέλος: Στο νοσοκομείο μου είχαμε αύξηση των εισαγωγών 600% σε μια ημέρα – Να επανεκτιμηθεί η κατάσταση (video)

Ιδιαίτερα ανήσυχος για την πορεία της πανδημίας εμφανίστηκε στην ΕΡΤ ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής της Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη αποκαλύπτοντας ότι την Τρίτη (28/6) στο νοσοκομείο είχαν αύξηση των εισαγωγών για περιστατικά Covid-19 σε ποσοστό 600%.

«Η παραλλαγή Όμικρον παρακάμπτει την ανοσία από τα εμβόλια» δήλωσε στις «Συνδέσεις» ο γιατρός προειδοποιώντας ότι η «ακραία χαλάρωση των μέτρων θα μας οδηγήσει σε ένα νέο κύμα μέσα στο καλοκαίρι».

Όπως τόνισε ο διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο που εργάζεται τα περιστατικά με βαριά πνευμονία λόγω κορονοϊού αυξήθηκαν σε μία ημέρα από δύο σε δώδεκα λέγοντας ότι η επίπτωση πλέον αρχίζει να φαίνεται σε όλη την Ελλάδα.

«Πρέπει οπωσδήποτε να επανεκτιμηθεί η κατάσταση» επισημαίνοντας ότι πλέον δεν γίνονται τεστ. «Επόμενο είναι να επεκταθεί η μόλυνση σε μεγαλύτερες ηλικίες», πρόσθεσε ο γιατρός.

Και όπως δήλωσε στα νοσοκομεία πάνε πλέον ασθενείς που έχουν μολυνθεί για δεύτερη φορά από τις νέες παραλλαγές του κορονοϊού.

Ο κ. Καπραβέλος ερωτηθείς για το τι πρέπει να γίνει για να μη δούμε εκτίναξη των κρουσμάτων τόνισε ότι πρέπει να αυξηθούν τα τεστ ανίχνευσης του ιού και να επανέλθει η μάσκα στους κλειστούς χώρους, στα αεροπλάνα και στα πλοία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος