Γρίφος η αιτία θανάτου του μόλις τριών έτους κοριτσιού – Εν αναμονή των ιστολογικών εξετάσεων γονείς και ειδικοί (video)

Γρίφος παραμένει η αιτία θανάτου του μόλις τριών ετών κοριτσιού που έχασε τη ζωή του στο Ιπποκράτειο, μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία. Για το θέμα μίλησαν στην ΕΡΤ ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας και ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης, οι οποίοι εστιάσαν στις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις του παιδιού, οι οποίες δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη.

«Από την στιγμή που κάποιος είναι στο νοσοκομείο σημαίνει ότι έχει ένα πρόβλημα, το οποίο μπορεί να ξεκινήσει από μικρό και μετά να γίνουν επιπλοκές μιας ασθένειας», δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο κ. Μαζάνης, εξηγώντας πώς πέθανε το παιδί μέσα στο νοσοκομείο.

Αδιευκρίνιστης αιτιολογίας η νόσος καβασάκι

Σύμφωνα με τον παιδίατρο, «σε τέτοιες σοβαρές περιπτώσεις αν δεν γίνει όλος ο έλεγχος δεν μπορεί να βγάλει συμπεράσματα. Θα πρέπει να περιμένουμε τις εξετάσεις για να δούμε κάτω από ποιες συνθήκες έχασε τη ζωή του το τρίχρονο παιδί».

Σχολιάζοντας την πιθανότητα το κοριτσάκι να έπασχε από τη νόσο καβασάκι ο κ. Μαζάνης είπε ότι πρόκειται για μια σοβαρή νόσο, αδιευκρίνιστης αιτιολογίας. «Εμφανίζεται σε παιδάκια κάτω από τεσσάρων ετών. Το χαρακτηριστικό της στοιχείο είναι πυρετός και εμπλοκή πολλών οργάνων του σώματος ενός παιδιού. Απειλείται και η ζωή του, ενώ η διάγνωση είναι δύσκολη».

Καθοριστική η ιστολογική εξέταση

«Τεχνικά έχουν γίνει όλα σωστά. Έχουν ληφθεί εργαστηριακές εξετάσεις, τοξικολογικές, αλλά κυρίως ιστολογικές. Στα παιδιά δεν φαίνεται συνήθως κατά τη διάρκεια της νεκροτομής μια πάθηση. Καθοριστική θα είναι η ιστολογική εξέταση. Εκεί θα βρούμε αιτία και μηχανισμό θανάτου», δήλωσε ο κ. Λέων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος