Στο “βαθύ κόκκινο” από αύριο άλλες δύο περιοχές – Τι ισχύει για ΚΤΕΟ και γάμους

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο “βαθύ κόκκινο”, κατατάσσονται από αύριο το πρωί στις 6 η περιφερειακή ενότητα Φωκίδας και ο δήμος Ανωγείων της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνης, λόγω μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στην καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας .

Για την Λάρισα, λόγω του δεύτερου ισχυρού σεισμού των 5,9 Ρίχτερ, αναστέλλεται η ένταξη της περιοχής στο “βαθύ κόκκινο”. «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην περιοχή και είμαστε σε διαδικασία μελέτης ειδικού πλαισίου με έμφαση στα ζητήματα δημόσιας υγείας αντιλαμβανόμενοι όμως τις ιδιαίτερες περιστάσεις και ανάγκες που θα ανακοινώσουμε από Δευτέρα», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Τα κρούσματα στο δήμο Ανωγείων έχουν σχεδόν διπλασιαστεί μέσα σε δύο ημέρες, ανέφερε, ενώ παράλληλα ο δεκατετραήμερος μέσος όρος κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους στο δήμο είναι 588 ο δείκτης, όταν το όριο συναγερμού του ευρωπαϊκού ECDC είναι 150. Στη Φωκίδα τα κρούσματα αυξήθηκαν από 19 στις 17 Φεβρουαρίου σε 59 στις 4 Μαρτίου.

Ιδιαίτερη αύξηση του ιικού φορτίου,επισήμανε ότι παρατηρείται ο κ. Χαρδαλιάς στις εξής περιοχές: Σε Κοζάνη (ιδιαίτερα σε Εορδαία και Κοζάνη), Καστοριά, Ιωάννινα, Καβάλα, Ημαθία (δήμος Αλεξάνδρειας), Σέρρες, Κιλκίς, Ζακύνθου, Χανίων και Ρεθύμνης.

Στις περιοχές αυτές οι δείκτες επιδεινώνονται και πλησιάζουν το σημείο συναγερμού γι’ αυτό απηύθυνε έκκληση για πιστή τήρηση των μέτρων από τους πολίτες.

Τι ισχύει για ΚΤΕΟ και γάμους

Για μετάβαση σε ΚΤΕΟ δεν ισχύουν οι περιορισμοί για τον κωδικό 2 (μετακίνηση εντός οικείου δήμου ή σε 2 χλμ) και απαιτείται SMS με κωδικό 2 ή έντυπη βεβαίωση και αποδεικτικό ραντεβού με ΚΤΕΟ.

Η τέλεση γάμων θα επιτρέπεται αλλά με την παρουσία αυστηρά έως 9 ατόμων συμπεριλαμβανομένου του θρησκευτικού ή πολιτικού λειτουργού και των βοηθών του.

Διαβάστε ακόμη:

Παπαευαγγέλου: Άνισος ο αγώνας στην εποχή των μεταλλάξεων – Τι είπε για τη μετάδοση του ιού σε εξωτερικούς χώρους

2.215 νέα κρούσματα, τα 1057 στην Αττική και 247 στη Θεσσαλονίκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος