«Μη με αφήσεις ποτέ»: Η Lacta μας αιφνιδίασε με τη νέα ταινία μικρού μήκους, για το τι (δεν) είναι Αγάπη

«Μη με αφήσεις ποτέ…» Γιατί θα σου κάνω κακό…

Η Lacta μας έχει συνηθίσει σε ταινιάκια που υμνούν την αγάπη. Και ίσως αυτή η ανατροπή έχει από μόνη της τεράστια δύναμη. Ο τίτλος χωρίς τον υπότιτλο που εμφανίζεται στο τέλος, και τα πρώτα πλάνα της ταινίας μικρού μήκους προϊδεάζουν τον θεατή πως πρόκειται για άλλη μία ρομαντική ιστορία, ένα όμορφο love story φόρο τιμής στον θεό του έρωτα, τον οποίον το ζευγάρι θα εκδηλώνει τρώγοντας μία σοκολάτα…

«Θέλω να είσαι δικιά μου, μόνο δικιά μου»… «Δεν αντέχω λεπτό μακριά σου»… «Μην με αφήσεις ποτέ»… Ποιος να υποψιαστεί τι θα επακολουθήσει, όταν αυτά τα λόγια τα έχουμε συνδυάσει με έκφραση υπέρτατου έρωτα και όχι τοξικής κτητικότητας;

Η ιστορία στην οποία πρωταγωνιστούν η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη και ο Έκτορας Λιάτσος, μέσα σε λίγα λεπτά κλιμακώνεται και καταλήγει σε βίαια ξεσπάσματα, απόπειρες ελέγχου κάθε πτυχής της ζωής της κοπέλας, μέχρι το τραγικό τέλος της.

Αν δεν μπορεί να την έχει εκείνος, δεν θα την έχει κανένας…

Και δυστυχώς δεν πρόκειται για ένα ευφάνταστο κινηματογραφικό σενάριο. Αλλά για μία πραγματικότητα που επαναλαμβάνεται όλο και συχνότερα. Μέχρι σήμερα, το 2021 13 γυναίκες έχουν δολοφονηθεί από τους ανθρώπους που υποτίθεται πως τις αγαπούσαν.

Αυτό δεν είναι αγάπη.

«Έκανα τα πάντα, ή έτσι νόμιζα. Τώρα πια δεν έχει σημασία. Σημασία έχει τι θα κάνεις εσύ που ακόμα μπορείς», λέει η πρωταγωνίστρια της ταινίας σε όλες μας. Τις γυναίκες που πείθουν τον εαυτό τους ότι αυτό είναι Έρωτας, που αγνοούν τα προειδοποιητικά σημάδια, που ντρέπονται να ζητήσουν βοήθεια, που συγχωρούν και δίνουν ακόμα μία ευκαιρία όταν ο άλλος δείχνει μεταμέλεια. Μέχρι την επόμενη φορά.

Το σενάριο της ταινίας που μας έσφιξε το στομάχι είναι της Αγγελικής Κορνελάτου, της Κατερίνας Ανδρουλή και του Πάνου Σαμπράκου, ενώ την σκηνοθεσία υπογράφει ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος.

Το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών «Διοτίμα», με το οποία ένωσε τις δυνάμεις της η Lacta για να φτιάξει αυτήν την ταινία, είναι στο πλευρό κάθε γυναίκας που χρειάζεται βοήθεια. Παρέχει δωρεάν υπηρεσίες με στόχο τη στήριξη και την ενδυνάμωση των γυναικών, ενώ σε όλα τα στάδια διασφαλίζεται η εμπιστευτικότητα και ο σεβασμός στην ατομική βούληση, τις επιλογές και το βίωμα της κάθε ωφελούμενης.

Την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, είναι η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Μία ημέρα υπενθύμισης μιας σκληρής πραγματικότητας. Ας ενωθούμε απέναντι σε αυτήν, ας ενημερωθούμε, και ας σπάσουμε τη σιωπή.

Το οφείλουμε στην Ελένη, τη Γαρυφαλλιά, την Καρολάιν, τη Βασιλική, την Κωνσταντίνα, την Αννίσα, τη Μαρία, τη Σταυρούλα, την Μόνικα, τη Δώρα, τη Νεκταρία και τις άλλες γυναίκες, για τις οποίες είναι πια αργά.

Το οφείλουμε και στον εαυτό μας.

Διαβάστε ακόμα:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος