Μετάλλαξη Όμικρον: Διασκέδαση μόνο για καθήμενους και έως τις 24:00 — Τι αλλάζει

Σε ανακοινώσεις νέων μέτρων, με ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου, προχώρησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μετά τις εισηγήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου, στο πλαίσιο της συνεχούς επιδημιολογικής επιτήρησης, υπό την σκιά της επικράτησης της μετάλλαξης Όμικρον.

Η πανδημία και η μετάλλαξη Όμικρον βρίσκεται σε ισχυρό βαθμό στην ελληνική επικράτεια και ιδιαίτερα στην Αττική. Αυτή η άνοδος μας προβλημάτισε ιδιαίτερα αλλά σε συνδυασμό με τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, που δεν δείχνουν πίεση στο ΕΣΥ, αποφασίσαμε τα νέα μέτρα να ισχύσουν από τις 3/1/2022” τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε:

Κάνω έκκληση στους πολίτες και κυρίως στα νέα παιδιά, να αποφύγουν να έχουν επαφές με τους γονείς τους, τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους. Σε περίπτωση που μείνει η νόσηση σε αυτές τις ηλικίες, θεωρούμε ότι θα προστατέψουμε τους μεγαλύτερους και δεν θα αυξηθεί η πίεση στο ΕΣΥ“.

Ο κ. Πλεύρης έκανε γνωστό ότι το 75% των κρουσμάτων είναι ηλικίας 20 έως 59 ετών, ενώ μόλις το 6% αφορά ηλικίες άνω των 60 ετών.

Μετάλλαξη Όμικρον: Διασκέδαση μόνο για καθήμενους και έως τις 24:00 — Τι αλλάζει
(EUROKNISSI)

Από τις 3 και έως τις 16 Ιανουαρίου θα ισχύσουν τα παρακάτω μέτρα:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας ή διπλή μάσκα σε σούπερ μάρκετ, ΜΜΜ αλλά και για τους εργαζόμενους στην εστίαση. Σύσταση για ίδιες μάσκες ή διπλή όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
  • Λειτουργία των καταστημάτων διασκέδασης και εστίασης έως τις 24:00. Θα επιτρέπονται μόνο οι καθήμενοι, έως έξι σε αριθμό ανά τραπέζι, με αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα. Η μουσική επιτρέπεται αλλά εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα, θα απαγορευτεί.
  • Τα γήπεδα θα έχουν 10% πληρότητα με πλαφόν θεατών τους 1.000 θεατές. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα θα γίνουν οι αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.
  • Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων η επίσκεψη θα γίνεται μόνο με pcr test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.
  • Τηλεργασία στο Δημόσιο έως 50%, ανάλογα με το πώς θα κρίνει ο κάθε φορέας. Επίσης, στο ίδιο ποσοστό προτείνεται τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα, με το τελικό ποσοστό να καθορίζεται από τους εργοδότες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος