Mε εντατικούς ρυθμούς συνεχίζουν τις περιοδείες οι πολιτικοί αρχηγοί μπροστά στη μάχη των Ευρωεκλογών

Με περιοδείες, συνεντεύξεις και παρεμβάσεις συνεχίζεται σήμερα Σάββατο 25/5 η προεκλογική εκστρατεία των πολιτικών αρχηγών, 15 μέρες πριν τις ευρωεκλογές, ενώ σκληρή ήταν η πολιτική αντιπαράθεση στη χθεσινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια.

Το πρόβλημα της ακρίβειας αποτελεί απόλυτη πολιτική προτεραιότητα, ενώ υποχρέωσή μου είναι να αφήσω οριστικά πίσω μας την εποχή της χρεοκοπίας, τόνισε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε αναλυτικά στα κυβερνητικά μέτρα που έχουν ληφθεί και άσκησε σκληρή κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό πλειοδοσιών.

Σε λίγη ώρα ο πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία σε συγκεντρωμένους πολίτες στο Αγρίνιο και στη συνέχεια θα περιοδεύσει στην Άρτα αναδεικνύοντας τα  στοιχήματα για την Ευρώπη της επόμενη ημέρα, τα οποία συνδέονται με την καθημερινότητα των πολιτών


Η μάχη κατά των αθέμιτων πρακτικών των πολυεθνικών, η ενδυνάμωση των πολιτικών μας για το μεταναστευτικό, η ενίσχυση των αγροτών, οι πόροι για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ώστε να καταστούν ανταγωνιστικές σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η κοινή ευρωπαϊκή άμυνα , αποτελούν ορισμένες από τις βασικές διεκδικήσεις της ΝΔ στην Ευρωβουλή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τονίζει ότι ισχυρή ΝΔ σημαίνει πιο δυνατή φωνή της χώρας στην Ευρώπη.


Ο πρωθυπουργός αναμένεται να καλέσει τους πολίτες να συμμετέχουν στις ευρωεκλογές, λέγοντας όχι στην αψήφιστη ψήφο και ναι στην ψήφο σκέψης και ωριμότητας, ενώ θα επαναλάβει το δίλημμα για πολιτική σταθερότητα, εξηγώντας ότι αυτό θα δώσει μια νέα ορμή στην κυβέρνηση για να κατακτήσει νέους στόχους και να συνεχίσει τη μεταρρυθμιστική της τροχιά.
Το απόγευμα στις 18:30 ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση για την εγγραφή του Ζαγορίου ως πολιτιστικού τοπίου στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, στη Βίτσα.
Σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ειδική αναφορά έκανε στην ακρίβεια λέγοντας ότι δεν μπαίνουν όλα σε εκλογικό ζύγι, ενώ τόνισε πως στα επόμενα τρία χρόνια θα προχωρήσουμε σε περισσότερες αλλαγές που θα λύσουν εκκρεμότητες δεκαετιών. Γι’ αυτή τη συνέχεια, προϋπόθεση είναι η πολιτική σταθερότητα. Ώστε να μην μπορεί η αντιπολίτευση να επικαλείται ένα μέτριο αποτέλεσμα, να αμφισβητεί τη νομιμοποίηση της κυβέρνησης, μπλοκάροντας τις μεταρρυθμίσεις. Σταθερότητα, βέβαια, δεν σημαίνει ούτε στασιμότητα, ούτε μονιμότητα. Σημαίνει νέα ορμή για να ξεπερνάμε λάθη και να κατακτάμε νέους στόχους.

Έστειλε νέο μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία, λέγοντας πως όταν τραβά κανείς το σχοινί, θα πρέπει να είναι έτοιμος να σπάσει. Και αν αποκλίνει από τη συμφωνημένη πορεία, να ξέρει ότι θα βρει κλειστό το δρόμο προς την Ευρώπη. Ένας δρόμος που περνά από την Ελλάδα και από την τήρηση του διεθνούς δικαίου. Ενώ για τα ελληνοτουρκικά επανέλαβε ότι δεν συζητείται Λύση πακέτο δεν συζητείται, σημειώνοντας ότι “η Ελλάδα δεν ξεχνά τις διαφωνίες της με την Τουρκία. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να ζούμε διαρκώς με το δάχτυλο στη σκανδάλη”.

Σας ενδιαφέρουν μόνο συγκεκριμένα συμφέροντα και κατέχετε την αριστεία ακρίβειας στην Ευρώπη, σημείωσε μιλώντας στη Βουλή ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος. Ομολογία αποτυχίας και επικοινωνιακό τέχνασμα η επιστολή στην πρόεδρο της Κομισιόν, τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε πως η κυβέρνηση είναι συνένοχη για τα αίτια της ακρίβειας, ενώ έρμαιο συμφερόντων χαρακτήρισαν τον πρωθυπουργό και οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων.

Στο Αγρίνιο και στην Άρτα θα περιοδεύσει σήμερα ο πρωθυπουργός. Σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει την αυστηρή προειδοποίηση προς τη Βόρεια Μακεδονία, ο μελλοντικός πρωθυπουργός της οποίας συνεχίζει την εμπρηστική ρητορική, υπογραμμίζοντας πως εάν αποκλίνει από τη συμφωνημένη πορεία θα βρει κλειστό τον δρόμο προς την Ευρώπη. Ακόμη, αναφέρεται στο επικείμενο ταξίδι του κ. Κασσελάκη στη Ραμάλα κάνοντας λόγο για επικίνδυνη αφέλεια, και σημειώνει ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει τη λύση των δύο κρατών.

Την Κυριακή μεταβαίνει στη δυτική όχθη ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος θα επισκεφθεί Ραμάλα και Ιερουσαλήμ.

Κεντρικό μήνυμα όπως λένε στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στήριξης λύσης δύο κρατών στα σύγχρονα του 1967 και η ανάγκη άμεσης ειρήνευσης στην περιοχή.

Μιλώντας στον αντ1 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε στους πολίτες που απήχαν ο στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις καλώντας τους να πάρουν ε τη ζωή τους στα χέρια τους και να στείλουν ένα μήνυμα σε αυτήν την κάλπη.

Απευθύνθηκε και στους ανθρώπους του προοδευτικού κέντρου καλώντας τους από τη μία να κοιτάξουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη το ψηφοδέλτιο της νέας δημοκρατίας που έχει όπως είπε ανθρώπους με χουντικά συνθήματα και υμνήτριες του κασιδιάρη. Είναι αυτό που θέλει το προοδευτικό κέντρο; είναι το ερώτημα που έθεσε ο κύριος Κασσελάκης ο οποίος χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό επικίνδυνο για τη χώρα και τις πολιτικές του σε λανθασμένη κατεύθυνση.

Υπερασπίστηκε τις προτάσεις του κόμματός του σε ότι αφορά στο οικονομικό πρόγραμμά, το οποίο χαρακτήρισε απολύτως κοστολογημένο και μίλησε για μέτρα που είναι αναγκαία όσο διαρκεί η ακρίβεια την ώρα που πρωθυπουργός στέλνει επιστολές στην κυρία Φον ντερ Λάιεν.

Στις 11 ο Στέφανος Κασσελάκης θα μιλήσει στο ευρωπαϊκό συνέδριο επιχειρηματικότητας του Economist και στις 12 ο Νίκος Ανδρουλάκης στο ίδιο ευρωπαϊκό συνέδριο και το απόγευμα στη Λιβαδειά.

Στη Λάμια θα βρεθεί το μεσημέρι ο Δημήτρης Κουτσούμπας, που χθες μιλώντας στο ΕΡΤNews, τόνισε πως: «Στις ευρωεκλογές οι λαοί πρέπει να αναδείξουν γνήσιες εργατικές δυνάμεις – Αντιλαϊκές οι κατευθύνσεις της Κομισιόν».

Ρεπορτάζ: Γεωργία Σκιτζή, Γιώργος Παντελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος