Λιανεμπόριο – Μέτρα: Συνάντηση φορέων με τον πρωθυπουργό

Με φορείς του λιανεμπορίου και της εστίασης συναντάται από τις 10 ο πρωθυπουργός, στο Μέγαρο Μαξίμου, από τους οποίους θα ενημερωθεί για την κατάσταση στην αγορά, όπως έχει διαμορφωθεί μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων.

Tο νέο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων που ξεκίνησε να εφαρμόζεται το Σάββατο, σε όλους τους μικτούς χώρους, εισέρχονται από σήμερα το Δημόσιο και οι τράπεζες. Η είσοδος επιτρέπεται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ειδάλλως απαιτείται επίδειξη αρνητικού PCR ή rapid test, ενώ οι ανήλικοι από 4 έως 17 ετών θα πρέπει να προσκομίζουν self test.

Το Σάββατο, έγιναν σχεδόν 100.000 έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα, καταγράφηκαν 600 παραβάσεις, και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 228.150 ευρώ, προσωρινό λουκέτο σε 25 καταστήματα, ενώ έγιναν και 11 συλλήψεις.

Κλειστές θα παραμείνουν οι επιχειρήσεις της εστίασης στην Αχαΐα με απόφαση του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής (ΣΚΕΑΝΑ), εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τη διαμαρτυρία τους για τα νέα μέτρα περιορισμού των ανεμβολίαστων.

Τα μέλη του κλάδου θεωρούν πως, η επιβολή rapid test στους ανεμβολίαστους, ακόμα και σε ανοικτούς χώρους μικτών επιχειρήσεων, συνιστά ένα άτυπο λοκντάουν που θα μειώσει περαιτέρω τους δυνητικούς πελάτες και τον τζίρο των επιχειρήσεων.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Γιάννης Σπυρόπουλος ο κλάδος δεν έχει άλλο τρόπο, παρά να εκδηλώσει δυναμικά την αντίθεσή του στα μέτρα που ανακοινώθηκαν.

Απεργούν σήμερα κατά των νέων μέτρων οι κομμωτές και οι κομμώτριες και προγραμμάτισαν συγκέντρωση σε ένδειξη διαμαρτυρίας στο υπουργείο Ανάπτυξης, στις 9.30.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος