Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων: Πώς δρούσαν τα μέλη του (video)

Καρέ καρέ περιγράφεται στην ογκωδέστατη δικογραφία ο τρόπος δράσης του κυκλώματος που εξέδιδε παράνομες ταυτότητες και διαβατήρια.

Η αρχή του τέλους του κυκλώματος προσδιορίζεται την 25η Ιανουαρίου 2021 όταν σε έλεγχο της ομάδας ΔΙΑΣ στην περιοχή του Χαλανδρίου βρέθηκε άτομο με πλαστή ταυτότητα, την οποία είχε προμηθευτεί από το συγκεκριμένο κύκλωμα.

Στην πυραμίδα βρίσκονταν ως αρχηγικά στελέχη δύο ξαδέλφια, το ένα εκ των οποίων είχε αποχωρήσει από το κύκλωμα το 2019, ύστερα από ρήξη στις μεταξύ τους σχέσεις. Τα αρχηγικά αυτά μέλη πήγαιναν σε συγκεκριμένα τμήματα ασφαλείας, προκειμένου να πάρουν οι ίδιοι τα έγγραφα.

Οι αστυνομικοί χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένες εφαρμογές της ΕΛΑΣ που απαιτούσαν ειδικούς κωδικούς. Μέσω των εφαρμογών αυτών έβλεπαν τα στοιχεία που δίνονταν στους κακοποιούς, μέσω των νέων ταυτοτήτων τους. Πρόκειται για σκληρούς κακοποιούς με έντονο ποινικό παρελθόν, αρκετοί από τους οποίους καταζητούνταν διεθνώς από τις Αρχές της Ρωσίας αλλά και της Γαλλίας.

Χαρακτηριστικότερο είναι το παράδειγμα δύο αντρών αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι καταζητούνταν από την Ιντερπόλ και κατάφεραν να αποκτήσουν νέες ταυτότητες για να σβήσουν το παρελθόν τους. Ο ένας από τους δύο Αλβανούς δολοφονήθηκε στις 16 Νοεμβρίου σε βενζινάδικο της οδού Θηβών στη Νίκαια.

Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος