«Ξεκαθάρισμα» υποψηφιοτήτων από τον Άρειο Πάγο – Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τα θύματα της Χρυσής Αυγής

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του Α1 Τμήματος απέκλεισε το κόμμα «Πατρίδα» της κ. Λατινοπούλου καθώς έκανε δεκτή  προσφυγή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, κρίνοντας  πως  υπάρχει «ονοματοκλοπή» και παράνομη ιδιοποίηση συμβόλου από το κόμμα που έχει ιδρύσει αρχικά  ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, στο οποίο ανήκε μέχρι τη διαγραφή της. 

Παράλληλα, με ομόφωνες, αποφάσεις τους  απέρριψαν τις προσφυγές  του Ηλία  Κασιδιάρη και του Δημήτρη  Μιχάκη με τις οποίες στρέφονταν ο ένας εναντίον του άλλου για το όνομα “Έλληνες” . Από το αρμόδιο Τμήμα κρίθηκε ότι είναι μη υπαρκτό το πολιτικό  κόμμα του κ. Μιχάκη  χωρίς οντότητα, αφού δεν είχε συγκεντρώσει τις απαιτούμενες από την εκλογική νομοθεσία 200 υπογραφές, με αποτέλεσμα να μην νομιμοποιείται να καταθέσει προσφυγή σε βάρος του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρης.

Επιπλέον, απορρίφθηκε  και η προσφυγή που είχε καταθέσει ο  Κωνσταντίνος  Μπογδάνος κατά του κόμματος του συνασπισμού κομμάτων  των Θάνου ΤζήμερουΦαήλου Κρανιδιώτη «ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ».

Οι αρεοπαγίτες, πλέον, προχωρούν στο επόμενο στάδιο της ανακήρυξης των κομμάτων, όπου  θα κριθεί η συμμετοχή ή μη του κόμματος τόσο  του Ηλία Κασιδιάρη  όσο  και του Δημήτρη  Μιχάκη.

Υπόμνημα προς τον Άρειο Πάγο υπέβαλε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, με το οποίο ζητά να μην ανακηρύξει τους συνδυασμούς του κόμματος «Έλληνες» του Ηλ. Κασιδιάρη. Θέτει ακόμα στην κρίση του Δικαστηρίου τις μεθοδεύσεις Κανελλόπουλου-Κασιδιάρη, ώστε να εξεταστεί αν συντρέχει περίπτωση να αποκλειστεί και το κόμμα ΕΑΝ. Υπόμνημα αναμένεται να υποβάλει και η Νέα Δημοκρατία.

Τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν οι τέσσερις Αιγύπτιοι ψαράδες το βράδυ της 12ης Ιουνίου 2012, όταν το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής προσπάθησε να εισβάλλει στο σπίτι τους, χτυπώντας με σιδηρολοστούς και καδρόνια, τραυματίζοντας βαρύτατα τον Αμπουζίντ Εμπάρακ, περιέγραψε στο δικαστήριο ο τρίτος Αιγύπτιος αλιεργάτης, κατά την κατάθεσή του στη δίκη του νεοναζιστικού μορφώματος, όταν τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής προσπάθησε να εισβάλλει στο σπίτι τους, χτυπώντας με σιδηρολοστούς και καδρόνια.

Όπως δήλωσε ο Μοχάμεντ Αμπουχαμέντ:  «Άκουσα μπαμ -μπαμ σηκώθηκα άνοιξα το παράθυρο είδα μπροστά στην πόρτα, στην αυλή περίπου 10 άτομα, να φοράνε όλοι μαύρα. Έκλεισα το παράθυρο μετά ρίξανε μέσα μια…. έβγαζε πολύ καπνό, κατεβαίναν κάτω στα αυτοκίνητα σπάσανε πόρτα».

Ο Μοχάμεντ είδε δέκα μαυροντυμένους που μιλούσαν ελληνικά, λειτουργούσαν συντεταγμένα και τραμπούκιζαν τους Αιγύπτιους. Ο φίλος του Αμπουζίντ έκανε πολλούς μήνες να αποκαταστήσει την υγεία του από τα βαριά χτυπήματα των χρυσαυγιτών.

Ο Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος των Αιγυπτίων ψαράδων, αναφέρει: «Από τις καταθέσεις των μαρτύρων προκύπτει αναμφισβήτητα η αγριότητα της επίθεσης, η έλλειψη οποιουδήποτε προσωπικού κινήτρου, οργανωμένος χαρακτήρας της επίθεσης από τη χρυσή αυγή».

Για ακόμη μια συνεδρίαση, κανένας από τους καταδικασμένους ως διευθυντές και μέλη εγκληματικής οργάνωσης, πρώην βουλευτές της ΧΑ, κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Αντ’ αυτού ο καταδικασμένος ως διευθυντής εγκληματικής οργάνωσης, Ηλίας Κασιδιάρης επέλεξε να κάνει πανηγυρική εμφάνιση σε μια δίκη του χωρίς καμία ποινική σημασία. Ο ίδιος και οι συγκατηγορούμενοι του Νίκος Μιχαλολιάκος και Παναγιώτης Ηλιόπουλος αθωώθηκαν.

Ρεπορτάζ: Nτίνα Τσουκαλά, Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Πηγή: EΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος