Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

“Μπλόκο” στο κόμμα “Πατρίδα” της Αφροδίτης Λατινοπούλου, έβαλε με ομόφωνη απόφαση η Ολομέλεια του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, κάνοντας δεκτή την προσφυγή σε βάρος της από τον Κ. Μπογδάνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του Α1 Τμήματος απέκλεισε το κόμμα «Παρτίδα» της κ. Λατινοπούλου, κρίνοντας πως υπάρχει «ονοματοκλοπή» και παράνομη ιδιοποίηση συμβόλου από το κόμμα που είχε ιδρύσει αρχικά ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, στο οποίο ανήκε μέχρι τη διαγραφή της.

Αντίθετα, απορρίφθηκαν ομόφωνα οι εκατέρωθεν προσφυγές του Ηλία Κασιδιάρη όσο και του Δημήτρη Μιχάκη με τις οποίες ο ένας στρεφόταν κατά του άλλου για το θέμα της ονομασίας των κομμάτων τους. Από το αρμόδιο Τμήμα κρίθηκε ότι είναι μη υπαρκτό το πολιτικό κόμμα του κ. Μιχάκη χωρίς οντότητα, αφού δεν είχε συγκεντρώσει τις απαιτούμενες από την εκλογική νομοθεσία 200 υπογραφές, με αποτέλεσμα να μην νομιμοποιείται να καταθέσει προσφυγή σε βάρος του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρης.

Παράλληλα, απορρίφθηκε και η προσφυγή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου κατά του κόμματος του συνασπισμού κομμάτων των Θάνου Τζήμερου – Φαήλου Κρανιδιώτη «ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ».

Οι αρεοπαγίτες, πλέον, προχωρούν στο επόμενο στάδιο της ανακήρυξης των κομμάτων, όπου θα κριθεί η συμμετοχή ή μη του κόμματος τόσο του Ηλία Κασιδιάρη όσο και του Δημήτρη Μιχάκη.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος