Κορονοϊός: Οι εκτιμήσεις Σαρηγιάννη για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά (video)

Για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας μίλησε στην ΕΡΤ ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, κάνοντας εκτιμήσεις για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

«Είμαστε σε μια φάση ελαφράς πτώσης, καθώς ο μέσος όρος της εβδομάδας είναι γύρω στα 6.550 κρούσματα. Αυτός ο αριθμός όμως αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα να αυξηθεί και να φθάσει γύρω στις 4-5 Δεκεμβρίου στα 7.000-7.400 κρούσματα την ημέρα» εκτίμησε ο κ. Σαρηγιάννης.

«Αυτό περιμένουμε να είναι το επίπεδο της κορυφής και μετά τις 5 Δεκεμβρίου να αρχίσουμε να βλέπουμε σιγά, σιγά μια πτωτική πορεία μέχρι τα Χριστούγεννα όπου μπορούμε να έχουμε φθάσει τα 3.200 κρούσματα και να πάμε παρακάτω αργότερα» σημείωσε.

Όπως είπε, για όλα αυτά υπάρχουν βασικές προϋποθέσεις: Να συνεχιστούν τα αυξημένα τεστ από τον ΕΟΔΥ και οι πολίτες να κάνουν τα τεστ όπως πρέπει.

Σχετικά με τους θανάτους, εκτίμησε ότι αυξάνονται πιο γρήγορα από ότι αναμενόταν, ενώ προβλέπεται ότι θα αυξηθούν περισσότερο, καθώς αρχίζει και περνάει ο ιός από τις πιο μικρές ηλικίες στους πιο ηλικιωμένους.

«Η κορύφωση στους νεκρούς θα είναι γύρω στις 17-20 Δεκεμβρίου με αριθμούς κοντά στους 100» κατέληξε ο κ. Σαρηγιάννης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος