Κορονοϊός: Μπαράζ διαβεβαιώσεων από την κυβέρνηση ότι δεν θα κλείσει η χώρα

Ανησυχία και έντονο προβληματισμό για την εξέλιξη της πανδημίας εκφράζουν οι επιστήμονες, καθώς οι σκληροί δείκτες βρίσκονται στα ύψη. Ωστόσο, κυβερνητικά στελέχη διαψεύδουν τα σενάρια για τη λήψη νέων μέτρων, με στόχο την αντιμετώπιση του τέταρτου πανδημικού κύματος.

«Δεν υπάρχουν νέα μέτρα», είναι το μήνυμα που εκπέμπουν μπροστά στις φήμες για νέες παρεμβάσεις για τους ανεμβολίαστους, όπως η επιστροφή του click away στο λιανεμπόριο.

«Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να μείνει ανοιχτή η οικονομία», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, επισημαίνοντας πως δεν μπορούμε να επιστρέψουμε σε μια περίκλειστη κοινωνία. Ο Γιάννης Οικονόμου υπογράμμισε δε ότι δεν πρόκειται να παρθούν νέα μέτρα, καθώς ήδη τα μέτρα που εφαρμόζονται μπορούν να θέσουν υπό έλεγχο την πανδημία.

Και ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξουν περιοριστικά μέτρα. «Έχουμε πάρει συγκεκριμένα μέτρα που στο 90% αφορούν μη εμβολιασμένους, όχι τιμωρητικά, αλλά γιατί αυτοί κινδυνεύουν. Όταν το 73% των ενήλικων είναι εμβολιασμένοι δεν θα υπάρξει lockdown. Βρισκόμαστε στην κορύφωση του τέταρτου κύματος, πιέζεται όλη η Ευρώπη και προηγούμαστε σε σχέση με άλλες χώρες» είπε χαρακτηριστικά ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας στο Σκάι.

«Το lockdown δίνει προσωρινή ανάσα στο σύστημα υγείας αλλά δεν λύνει το πρόβλημα. Το πρόβλημα λύνεται μόνο με τον εμβολιασμό» είπε στο ίδιο μέσο ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνει κάτι τέτοιο, καθώς το 75% του ενήλικου πληθυσμού είναι εμβολιασμένο.

Την ίδια στιγμή ικανοποίηση επικρατεί στην κυβέρνηση για την πορεία της επιχείρησης «Ελευθερία». Μόνο την Τρίτη κλείστηκαν 20.000 ραντεβού για την πρώτη δόση και 123.000 ραντεβού για την αναμνηστική δόση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος