Κολωνός – Νέα στοιχεία φρίκης: Οι αρχές ταυτοποίησαν 5 άντρες – «Μίλησε» το κινητό της 12χρονης

Array

Νέες συλλήψεις στην υπόθεση βιασμού της 12χρονης αναμένονται το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς ήδη οι Αρχές έχουν ταυτοποιήσει τουλάχιστον πέντε άτομα μέσα από το κινητό του παιδιού και τις συνομιλίες με τον προφυλακισμένο 53χρονο, Ηλία Μίχο. Ένα από τα άτομα που φέρεται να έχει περιγράψει η 12χρονη φέρεται να συνόδευε το παιδί σε κάποια από τα ραντεβού βιασμού.

Οι αρχές ταυτοποίησαν 5 άνδρες – «Μίλησε» το κινητό της 12χρονης

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται τα ονόματα περίπου πέντε ανδρών που φέρονται να βίασαν τη 12χρονη με τη μεσολάβηση του Ηλία Μίχου. Τα στοιχεία τους βρέθηκαν μέσα από την εξέταση του κινητού τηλεφώνου του θύματος, στο οποίο υπήρχαν μηνύματα με σοκαριστικό περιεχομένου από κινητά αγνώστων.

Οι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις της 12χρονης

«Ο κατηγορούμενος με οδήγησε στην αποθήκη του καταστήματος, με την πρόφαση να πάρουμε κάποια χαρτιά και να συμμαζέψουμε και άρχισε να με θωπεύει. Tην επόμενη φορά που πήγα στο κατάστημα, με οδήγησε ξανά στην αποθήκη, όπου με χρήση απειλών με εξανάγκασε σε συνουσία», αποκάλυψε η 12χρονη και σόκαρε ακόμη περισσότερο την κοινή γνώμη.

Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. οι κάμερες από το κατάστημα του Μίχου

Όπως μεταδίδουν οι αστυνομικοί ρεπόρτερ της ΕΡΤ, στο κατάστημα του 53χρονου υπάρχουν κάμερες ασφαλείας που εξετάζονται ήδη από τις Αρχές, ενώ από την έρευνα προέκυψε ότι δεν υπάρχουν κάμερες στην αποθήκη.

Το παιδί φέρεται να προσπάθησε να περιγράψει τα χαρακτηριστικά τους και να δώσει τα μικρά τους ονόματα, ενώ θέμα χρόνου θεωρείται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος Γιάννης Σοφιανίδης ανέφερε ότι «Όταν συναντηθήκαμε μου είπε να της δώσω 50 με 70 ευρώ. Πήγαμε σε ένα ερημικό μέρος. Την άλλη μέρα με πήρε τηλέφωνο. Της είπα δεν θέλω να μιλήσουμε και αυτή με απείλησε ότι θα πάει στην Αστυνομία, γιατί είναι ανήλικη και μπλόκαρα το τηλέφωνο της».

Ο ρόλος του «Μιχάλη» που κατονόμασε η 12χρονη

Επιπλέον, ένα από τα άτομα που φέρεται να έχει περιγράψει η 12χρονη ονομάζεται «Μιχάλης» και φέρεται να συνόδευε το παιδί σε κάποια από τα ραντεβού.

Στις 3 Σεπτεμβρίου που αποφάσισε η μητέρα να πάει στην αστυνομία για να καταγγείλει τον Μίχο, περιέγραψε στους αστυνομικούς τους αδιανόητους διαλόγους της 12χρονης με τον βασικό κατηγορούμενο. Τόνισε ότι η κουνιάδα της διάβασε μηνύματα στο κινητό της κόρης της και διαπίστωσε ότι ο άνθρωπος αυτός ζητούσε φωτογραφίες και βίντεο. Έκανε λόγο για το περιεχόμενο των μηνυμάτων τα οποία χαρακτήρισε χυδαία και επεσήμανε πόσο πολύ την σόκαραν.

Η μητέρα θεωρούσε τον Μίχο «καλό άνθρωπο»

Αίσθηση προκαλεί ακόμη ότι η 38χρονη, που κατηγορείται για μαστροπεία με θύμα το ίδιο της το παιδί.

Η δικηγόρος της μητέρας, κ. Ασπασία Ταραχαπούλου είπε πως η κατάσταση της πελάτισσάς της ολοένα και χειροτερεύει, «Δεν είναι σε καλή κατάσταση. Κλαίει, δεν τρώει».

Από τη στιγμή που η 12χρονη έπεσε θύμα του Ηλία Μίχου άρχισε και να απουσιάζει από το σχολείο, γεγονός για το οποίο, όταν βγήκε στο φως της δημοσιότητας, τοποθετήθηκε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ζέττα Μακρή.

Κατάθεση στην Αστυνομία θα δώσουν τις επόμενες ημέρες και τα αδέλφια της 12χρονης.

Οι 212 πελάτες

Σε ότι αφορά τις συνομιλίες από το προφίλ της 12χρονης με τους 212 υποψήφιους πελάτες (το οποίο φέρεται να διαχεριζόταν ο 53χρονος), αυτές γίνονταν μέσω διαδικτυακής εφαρμογής blindchat. Σε αυτές, κατά πληροφορίες, αποτυπώνονται τόσο το e-mail αλλά και τα στοιχεία της PayPal κάρτας που χρησιμοποιούσαν. Οι περισσότεροι από τους υποψήφιους πελάτες έχουν σήμερα κατεβάσει το προφίλ τους, ενώ κάποιοι από αυτούς φαίνονται να αρνούνται τις προτάσεις για συνεύρεση, με φράσεις όπως “είσαι ακόμα μικρή” και “έχεις χρόνο για αυτά όταν μεγαλωσεις“.

Οι δύο κατηγορούμενοι αρχικά είχαν διορίσει ως δικηγόρο τους τον Φ. Κρανίδιωτη, αλλά ανακάλεσαν την εντολή πριν την απολογία τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος δικηγόρος είχε παραστεί ως συνήγορος στην υπόθεση του διαζυγίου του Ηλία Μίχου με τη σύζυγό του, το οποίο εκδόθηκε στις 4 Οκτωβρίου, λίγες μέρες πριν τη σύλληψη του 53χρονου.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος