Κολωνός: Ερευνάται ο ρόλος άνδρα με το όνομα «Μιχάλης» – Θέμα χρόνου η έκδοση νέων ενταλμάτων

Array

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης στον Κολωνό. Είναι θέμα χρόνου η έκδοση νέων και πολλών ενταλμάτων σύλληψης. Τα στοιχεία για τους πελάτες – βιαστές προκύπτουν από τα μηνύματα και της τηλεφωνικές επαφές με την ανήλικη, αλλά και με τον 53χρονο κατηγορούμενο ενώ σημαντικά στοιχεία αναμένεται να «δώσει» και το κινητό τηλέφωνο της μητέρας, το οποίο εξετάζεται στα εργαστήρια της αστυνομίας. Σύμφωνα με τη δικογραφία υπάρχει αναφορά για ένα πρόσωπο με το όνομα «Μιχάλης», το οποίο είχε συναντήσει η 12χρονη, και ερευνάται από τις αρχές ο ρόλος του. Η 12χρονη φιλοξενείται στο Παίδων «Αγία Σοφία» ενώ συγκλονίζουν τα όσα αποκάλυψε το κορίτσι για τη φρίκη, τις απειλές, το φόβο και την κακοποίηση που έζησε. Η μητέρα της, που οδηγήθηκε στον ανακριτή, ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά μαζικά θα είναι τα εντάλματα σύλληψης, για τους παιδοβιαστές της 12χρονης. Τα στοιχεία για τους πελάτες-βιαστές προέκυψαν από τα μηνύματα και της τηλεφωνικές επαφές με την ανήλικη, αλλά και τον 53χρονο Ηλία Μίχο.

Όπως τονίζουν αστυνομικές πηγές η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια της τακτικής ανακρίτριας που κάνει την κύρια ανάκριση καθώς έχουν διαβιβαστεί ήδη στο γραφείο της  όσα στοιχεία έχουν προκύψει από την έρευνα που έχει γίνει σε κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές που έχουν κατασχεθεί κι εκεί φαίνονται οι επικοινωνίες του παιδιού με άγνωστα άτομα ή μέσω του 53χρονου. Ό,τι έχει προκύψει σε βάρος συγκεκριμένων ατόμων που είτε είχαν βρεθεί είτε είχαν εκδηλώσει την πρόθεση να βρεθούν με το παιδί έχουν διαβιβαστεί στην ανακρίτρια κι αναμένεται εκείνη να προχωρήσει στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων.

Σημαντικά στοιχεία για την σεξουαλική κακοποίηση του κοριτσιού, αναμένεται να προκύψουν και από το κινητό τηλέφωνο της μητέρα της, το οποίο έχει ήδη μεταφερθεί στα εργαστήρια της αστυνομίας. Ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου ο κοριός της αστυνομίας έχει καταγράψει όλες τις τηλεφωνικές συνομιλίες της 37χρονης με τον Ηλία Μίχο και όλους τους συνομιλητές της και τους παιδοβιαστές.

Η ανήλικη όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές δεν αποκλείεται να δώσει σήμερα συμπληρωματική κατάθεση στην παιδοψυχολόγο της αστυνομίας, που αν κριθεί αναγκαίο θα την επισκεφθεί στο νοσοκομείο Παίδων που φιλοξενείται με τα πέντε αδέλφια της.

Στην απολογία του στην Ανακρίτρια ο Ηλίας Μίχος υποστήριξε: 

«Πιστεύω ότι η μητέρα γνώριζε τι συνέβαινε… Όταν είχα ρωτήσει τη μικρή τι της έλεγε η μητέρα της που την έβλεπε να γυρίζει αργά στο σπίτι με 50ευρα, μου είχε απαντήσει: «Της έχω πει ότι φροντίζω μία γιαγιά». Μου είχε πει ότι πριν από μένα είχε πάει και με άλλους και της έδιναν, 50 με 100 ευρώ. Από το Μάιο έως Αύγουστο είχα βρεθεί 4-5 φορές με την ανήλικη».

Προκλητικός εμφανίστηκε στην απολογία του ο 42χρονους που φέρεται να βίασε το παιδί με τη μεσολάβηση του 53χρονου επιχειρηματία.

«Η 12χρονη με προκαλούσε, είχαμε βρεθεί πίσω από τα ΚΤΕΛ του Κηφισού . Δεν έχω καμία σχέση με τον συγκατηγορούμενο μου. Το παιδί με πίεζε να βρισκόμαστε. Έχω βρεθεί μαζί της λίγες φορές».

Η μητέρα φέρεται να επικαλείται μηνύματα που είχε στείλει στον 53χρονο τα οποία δείχνουν ότι έπεσε από τα σύννεφα όταν έμαθε όσα είχαν γίνει. Σε αυτά, φέρεται να του γράφει: «με κατέστρεψες, σου εμπιστεύτηκα το παιδί μου. Είσαι παιδεραστής, ανώμαλος. Δεν θα τη γλυτώσεις. Θα τα πω στη γυναίκα σου…»

Η 37χρονη κρατείται στον 3ο όροφο της ΓΑΔΑ, και ο Ηλίας Μίχος με την Γιάννη Σοφιανίδη στον 7ο όροφο μέχρι να γίνει η μεταγωγή τους στις φυλακές Γρεβενών και Τρίπολης αντίστοιχα.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης, Αλέξανδρος Καλαφάτης, Ηλίας Κούκος, Νίκος Κουντούρης

Σχετικό Άρθρο: Σύλληψη δύο αστυνομικών για τον βιασμό 19χρονης στο ΑΤ Ομονοίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος