Κολωνός: Η 12χρονη κατονομάζει κι άλλα πρόσωπα – Νέα αίτηση για συμπληρωματική κατάθεση

Νέα ονόματα για το κύκλωμα μαστροπείας και παιδόφιλων είναι έτοιμη να καταθέσει η 12χρονη από τον Κολωνό, η οποία επί χρόνια ήταν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Για το λόγο αυτό οι δικηγόροι της έκαναν αίτημα ώστε το παιδί να κληθεί να καταθέσει συμπληρωματικά.

Συγκεκριμένα, η δικηγόρος της 12χρονης Αντωνία Λεγάκη κατέθεσε εκ νέου αίτηση στην ανακρίτρια για συμπληρωματική κατάθεση της ανήλικης, καθώς έχει να υποδείξει στις αρχές νέα πρόσωπα που την κακοποίησαν σεξουαλικα. Αντίστοιχο αιτημα είχε κατατεθεί προ 10ημερου από την έτερη δικηγόρο της μικρής, Ασπασία Ταραχοπούλου, το οποίο είχε απορριφθεί ως αόριστο.

«Σήμερα λοιπόν το παιδί είπε σε εμάς τα ονόματα και τα καταθέσαμε στην κυρία πρόεδρο. Δεν είναι εδώ σήμερα θα απαντήσει όταν απαντήσει. Το ζήτημα φυσικά που είναι το πιο κεφαλαιώδες είναι η ασφάλεια και η απειλή της ζωής του παιδιού», είπε η κα Λεγάκη.

Στη νέα αίτηση, σύμφωνα με πληροφορίες, η ανήλικη κατονομάζει 6-7 νέα πρόσωπα που την κακοποίησαν. Στη δήλωσή της η Κα Λεγάκη συσχετίζει αυτή την εξέλιξη με τις διαδοχικές απειλές που δέχεται η 12χρονη και τα αδέρφια της, το τελευταίο διάστημα.

Χθες πάντως, σύμφωνα με τους δικηγόρους του, το ανήλικο κορίτσι δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι μέσα στο σπίτι της θείας του, η οποία το έχει πάρει υπό την προστασία της. “Άγνωστος άνδρας, με καλυμένα χαρακτηριστικά και καλυμένα τα παπούτσια του με ποδονάρια, προσπάθησε να μπει από την πόρτα, η μικρή την έσπρωξε και πρόλαβε να επιτεθεί στο κορίτσι με μαχαίρι, τραυματίζοντάς την στο χέρι! Το κορίτσι φώναξε δυνατά και αμύνθηκε, με αποτέλεσμα ο άγνωστος να σπεύσει να φύγει” καταγγέλλουν οι δικηγόροι του κοριτσιού.

«Πριν από δύο ημέρες άγνωστος, σταμάτησε μπροστά στον μικρό αδερφό της 12χρονης και τον προειδοποίησε με κίνηση του χεριού να σωπάσει. Πριν από δέκα ημέρες πέτρα έσπασε παράθυρο στο δωμάτιο των παιδιών, κάποιος με κουκούλα εθεάθη να παρακολουθεί το σπίτι», είπε στην ΕΡΤ η δικηγόρος της μικρής, Ασπασία Ταραχοπούλου.

«Λίγο καιρό πριν, αστυνομικοί με καλυμμένα χαρακτηριστικά εν είδει αντιτρομοκρατικής επιχείρησης σταμάτησαν το αστυνομικό αυτοκίνητο που μετέφερε τα παιδιά νύχτα από την Αθήνα στο μέρος όπου διαμένουν. Τα έβγαλαν έξω με προτεταμένα τα όπλα με τα παιδιά κατατρομοκρατημένα, χωρίς να δίνουν καμία σημασία στους αστυνομικούς που τα συνόδευαν και έλεγαν ότι είμαστε συνάδελφοι. Και συνέχιζαν στα τρομοκρατημένα παιδιά να έχουν προτεταμένα τα όπλα. Και όταν πια έληξε αυτή η θεατρική παράσταση τρόμου δήλωσε η αστυνομία ότι ήταν ένας συνηθισμένος έλεγχο» είπε από πλευράς της στην ΕΡΤ η άλλη δικηγόρος κα Λεγάκη.

«Το πιο κρίσιμο στοιχείο δεν είναι η ανακάλυψη του ανθρώπου, ο οποίος με αυτό τον τρόπο επιτέθηκε στο παιδί και παραλίγο να τον σκοτώσει. Το κρισιμότερο ζήτημα είναι να σωθεί η ζωή του παιδιού. Είναι προφανές ότι επιχειρείται η τρομοκράτησή της και ήδη έχουμε απόπειρα δολοφονίας του παιδιού και φοβάμαι ότι η στάση της Πολιτείας» πρόσθεσε.

Μετά από αυτά τα γεγονότα, αναμένεται να υποβληθεί αίτημα στην Εισαγγελία Ανηλίκων για φύλαξη του σπιτιού, που διαμένει το παιδί.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος