Δικηγόρος 12χρονης: Απαραίτητη η προστασία της – Θέλει να καταθέσει για άλλα 5-6 άτομα

Η 12χρονη διατίθεται να καταθέσει για επιπλέον 5-6 άτομα αλλά το σχετικό αίτημα απορρίφθηκε από την ανακρίτρια, είπε η δικηγόρος Ασπασία Ταραχοπούλου

Απειλή για τη ζωή της 12χρονης και αποκορύφωμα των περιστατικών εναντίον της που έχουν καταγγελθεί, χαρακτήρισε την απειλή με μαχαίρι από άγνωστο, η μία εκ των δικηγόρων της οικογένειας, ζητώντας άμεσα προστασία. «Κάποιος προσπάθησε να μπει στο σπίτι (της θείας της) και την τραυμάτισε στο χέρι, υπενθύμισε η Ασπασία Ταραχοπούλου, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις». Σήμερα θα υποβληθεί νέο αίτημα να καταθέσει η 12χρονη καθώς η ίδια διατίθεται να υποδείξει με ονόματα και διευθύνσεις επιπλέον 5-6 άτομα.

«Πριν από δύο ημέρες άγνωστος, σταμάτησε μπροστά στον μικρό αδερφό της 12χρονης και τον προειδοποίησε με κίνηση του χεριού να σωπάσει. Πριν από δέκα ημέρες πέτρα έσπασε παράθυρο στο δωμάτιο των παιδιών, κάποιος με κουκούλα εθεάθη να παρακολουθεί το σπίτι», είπε επίσης η δικηγόρος.

Είναι λυπηρό ότι δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο προστασίας ρωτήστε την αστυνομία και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη το γιατί, ενώ έχουν καταγγελθεί όλα αυτά, είπε η δικηγόρος. «Η ΕΛ.ΑΣ. διαθέτει αστυνομικούς να φυλάνε πρόσωπα τηλεόρασης και δεν έχει λάβει μέτρα για το παιδί», κατήγγειλε η κυρία Ταραχοπούλου, τονίζοντας ότι για όλα τα περιστατικά έχει ενημερώσει τις αρχές.

«Η μικρή με ψυχολογική βοήθεια υποτυπώδη που δέχεται μια φορά την εβδομάδα σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το σπίτι της ξεκλειδώνει και θυμάται κι άλλα πρόσωπα τα οποία και θέλει να τα υποδείξει. Παρ’ όλο που είναι επίπονο το ίδιο το παιδί ζητάει να υποδείξει. Ξέρει πού μένουν και θυμάται ονόματα, αλλά το σχετικό αίτημα για νέα κατάθεση απορρίφθηκε από την ανακρίτρια με αιτιολογία ότι η 12χρονη έδωσε πρόσφατα κατάθεση και συγκεκριμένα στις 5 Μαρτίου», είπε η δικηγόρος.

Η ανακρίτρια επίσης έκρινε ως αόριστο το αίτημα για νέα κατάθεση γιατί δεν λέγαμε συγκεκριμένα ποιους θέλει να υποδείξει. Δεν ήθελα να ρωτήσω το παιδί ποιοι είναι αυτοί, αλλά τελικά αυτό έκανα, ανέφερε η δικηγόρος μιλώντας για 5-6 επιπλέον άτομα. Σήμερα θα υποβληθεί νέο αίτημα για κατάθεση της 12χρονης κι ελπίζω να γίνει δεκτό, ανέφερε τέλος.

Πηγή: ΕΡΤ – Εκπομπή «Συνδέσεις»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος