Σύλληψη δύο αστυνομικών για τον βιασμό 19χρονης στο ΑΤ Ομονοίας

Στη σύλληψη δύο αστυνομικών προχώρησε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ μετά την καταγγελία 19χρονης ότι έπεσε θύμα βιασμού μέσα στον ΑΤ Ομονοίας.

Οι δύο υπηρετούν στην ομάδα ΔΙΑΣ και είχαν κληθεί χθες από την ομάδα των αδιάφθορων στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, όπου αρνήθηκαν την κατηγορία και έδωσαν τη δική τους εκδοχή, όμως οι άνθρωποι των Εσωτερικών Υποθέσεων ερεύνησαν περισσότερο και συγκέντρωσαν τα στοιχεία για την υπόθεση, βάσει των οποίων τελικά οι δύο άνδρες συνελήφθησαν.

Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι υπήρξε κατάθεση που «καίει» τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, καθώς ο σκοπός του Αστυνομικού Τμήματος φέρεται να έχει αναφέρει ότι τους είδε να μπαίνουν μαζί με την κοπέλα στο τμήμα. Η 19χρονη κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού στον χώρο των αποδυτηρίων στο ισόγειο του τμήματος. Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί αρνούνται τα πάντα. Ο ένας εξ αυτών φέρεται να υποστηρίζει ότι έκλεισε ραντεβού με τη 19χρονη να συνευρεθεί ερωτικά με τη συναίνεσή της, όχι ωστόσο στο αστυνομικό τμήμα, αλλά μέσα σε αυτοκίνητο.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρει ότι έχει δώσει εντολή στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων για άμεση διερεύνηση της καταγγελίας και όπως είπε, σε περίπτωση που επαληθευτούν οι καταγγελίες θα ξεκινήσουν οι προβλεπόμενες πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες.

Ρεπορτάζ Αλέξανδρος Καλαφάτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος