Κολωνός: Ψάχνουν στις επαφές του 53χρονου όσους ήταν έτοιμοι να πληρώσουν για να βιάσουν

Array

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει ακόμα 4 άτομα, στην υπόθεση βιασμού και σεξουαλικής εκμετάλλευσης 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό, τα οποία φέρονται να είχαν προσεγγίσει την ανήλικη και όπως αποκαλύπτουν αστυνομικές πηγές είναι πολύ πιθανό σύντομα να ακολουθήσει νέος κύκλος συλλήψεων.

Ο άνδρας, με τη δημιουργία ενός προφίλ «ψάρευε» πελάτες με τους ενδιαφερόμενους παιδοβιαστές να φτάνουν τους 213 και την αστυνομία να ερευνά τα ψηφιακά τους ίχνη για να τους εντοπίσει.

Στο μεταξύ, ο 53χρονος βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα ακόμα κακούργημα και απολογείται αύριο Τετάρτη.

Διαβάστε ακόμα:

Κολωνός: Στη δημοσιότητα από την ΕΛΑΣ τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 53χρονου

Κολωνός: Στη δημοσιότητα από την ΕΛΑΣ τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 42χρονου

Ως προς τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών, έγινε γνωστό ότι σε ανάλογη κίνηση θα προχωρούν οι εισαγγελικές αρχές και για τα άλλα πρόσωπα που συμμετείχαν στις νοσηρές πράξεις του 53χρονου.

Κάθε φορά που θα ταυτοποιείται κάποιος και προκύπτουν στοιχεία σε βάρος του τότε θα καταργείται το πέπλο της ανωνυμίας και θα δημοσιοποιούνται τα στοιχεία του. Άλλωστε, πρόκειται για κακουργήματα, και τα παιδιά σε αυτή την υπόθεση θεωρούνται θύματα εμπορίας ανθρώπων.

Συγκεκριμένα ο ανακριτής ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση ζήτησε και ο εισαγγελέας άσκησε συμπληρωματική ποινική δίωξη για διακεκριμένη εμπορία ανθρώπων και οπλοκατοχή σε βαθμό πλημμελήματος.

Οι ηλεκτρονικές συσκευές τόσο του 53χρονου, όσο και του κοριτσιού, έχουν μεταφερθεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Εκ νέου παρέμβαση για την υπόθεση βιασμού της ανήλικης στον Κολωνό έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ξεκαθάρισε ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει κάνει τη δουλειά της όπως πρέπει, ώστε να μη μείνει καμία σκιά και να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

«Θα μιλήσω σαν πατέρας. Νιώθω αποτροπιασμό γι’ αυτό το τέρας. Η Αστυνομία έχει κάνει τη δουλειά της με άψογο τρόπο. Θα μάθουμε όλη την αλήθεια όποιος κι αν εμπλέκεται. Όλα στο φως, δεν θα μείνει καμία σκιά», πρόσθεσε.

«Όλοι όσοι πήγαν με το παιδάκι έχουν αφήσει ίχνη και μπορούν να βρεθούν. Αυτά που λένε ότι μπήκαν στο ανώνυμο δίκτυο και δεν μπορούν να βρεθούν είναι “παραμύθια της Χαλιμάς”. Στο ανώνυμο δίκτυο δεν αφήνεις ίχνη, αλλά μόλις φύγεις από αυτό, αφήνεις ίχνη» ανέφερε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του CSI Institute, Μανώλης Σφακιανάκης.

Στο μεταξύ, τις 1.000 σελίδες ξεπερνάει η δικογραφία που έχει σχηματίσει η Υποδιεύθυνση προστασίας Ανηλίκων για την δράση του 53χρονου φερόμενου βιαστή, με απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, μηνύματα, καταθέσεις και φωτογραφίες.

Οι αρχές πλέον εξετάζουν και το ενδεχόμενο ύπαρξης οργανωμένου κυκλώματος σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών.

«Θεωρώ ότι θα προκύψουν και άλλα άτομα γιατί υπάρχουν στοιχεία. Αν κάνουν καλά την δουλειά τους, όπως την έχουν κάνει μέχρι τώρα θα προκύψουν και άλλα άτομα» δήλωσε η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου.

«Κάποιες φορές πήγαινε στο μαγαζί αυτού του ανθρώπου να βοηθήσει, κατόπιν δικής του πίεσης προς την μητέρα, της ζητούσε “στείλε μου το κορίτσι” και της έδινε ένα χαρτζιλίκι, κέρναγε τα αδελφάκια της. Μία θεία της, όταν ήταν διακοπές με το παιδί και τα αδελφάκια της, είδε τα μηνύματα στο κινητό και ειδοποίησε την μητέρα. Με τις βαλίτσες όπως ήταν από το ταξίδι, πήγαν με την μητέρα στην Ασφάλεια και έκαναν την καταγγελία» πρόσθεσε η ίδια.

«Είναι θέμα τιμής του νομικού μας πολιτισμού να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα όλων αυτών που διεκδικούσαν να πάρουν σειρά για να βιάσουν το 12χρονο κορίτσι», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Στα 213 αριθμώνται τα άτομα τα οποία φέρονται να είχαν επικοινωνήσει με τον 53χρονο εκφράζοντας ενδιαφέρον για το μικρό κορίτσι, σύμφωνα με το οποίο τουλάχιστον 10 άνδρες το κακοποίησαν σεξουαλικά.

Ο 53χρονος επιχειρούσε να χτίσει το προφίλ θεοσεβούμενου οικογενειάρχη, του ανθρώπου υπεράνω πάσης υποψίας και φωτογραφιζόταν με πολιτικούς, καλλιτέχνες και ιεράρχες.

Ο άνδρας από κοινού με τον 42χρονο συγκατηγορούμενό του, για τον βιασμό της 12χρονης, έχουν λάβει προθεσμία να απολογηθούν αύριο.

Στο μεταξύ, η υπόθεση πυροδοτεί και πολιτική αντιπαράθεση, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των ονομάτων όλων των εμπλεκομένων.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη – Επιμέλεια βίντεο: Νόρα Μολυβιάτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος