Κιβωτός του Κόσμου: Προσπαθούν να κάνουν άλλα 3 παιδιά να μιλήσουν – Στη διάθεση της Δικαιοσύνης ο π. Αντώνιος αν του ζητηθεί

Array

Ακομη τρεις περιπτώσεις παιδιών ερευνώνται από την Εισαγγελέα Ανηλίκων προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Πρόκειται για ανήλικους τα ονόματα των οποίων αναφέρθηκαν μέσα από μαρτυρίες στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που είναι σε εξέλιξη.

Ήδη γίνεται προσπάθεια να πειστούν τα παιδιά προκειμένου να λύσουν τη σιωπή τους, να ξεπεράσουν τους φόβους τους και να μιλήσουν για όσα έχουν βιώσει.

Δυο πρώην εργαζόμενοι παιδαγωγοί στη δομή πέρασαν σήμερα το κατώφλι της Εισαγγελίας ανεβάζοντας τον αριθμό των μαρτύρων στους δώδεκα.

Οι εισαγγελείς ανηλίκων, που χειρίζονται την υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητήσουν τους απόρρητους φακέλους παιδιών που φέρονται να έχουν καταγγείλει κακοποίηση αλλά και εκείνων που υπάρχει υποψία ότι πιθανώς έχουν κακοποιηθεί.

Παράλληλα, οι εισαγγελικοί λειτουργοί φέρονται να αναζητούν στοιχεία για κακοποιητικές συμπεριφορές και μέσα από τις απόρρητες αναφορές κοινωνικών λειτουργών.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόσωπα από το περιβάλλον του πατέρα Αντώνιου με αφορμή τις αναφορές ότι είναι άφαντος επικοινώνησαν με την Εισαγγελία ενημερώνοντας πως ο ιερέας είναι στη διάθεση της δικαιοσύνης όποτε του ζητηθεί.

Οι δικηγόροι του πατέρα Αντώνιου

Οι Θρασύβουλος Κονταξής, Τάσος Τριανταφύλλου και Γιάννης Κότσος είναι οι δικηγόροι οι οποίοι αναλαμβάνουν την υπεράσπιση του πατέρα Αντώνιου, σε συνέχεια των ραγδαίων εξελίξεων στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», με τις συνεχείς αποκαλύψεις για κακοποιητικές συμπεριφορές στη δομή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πατέρας Αντώνιος φιλοξενείται σε σπίτι στελέχους της δομής, ενώ σύμφωνα με το περιβάλλον του φέρεται να δηλώνει: «δεν είναι δυνατόν. Δεν μπορεί να έγιναν όλα αυτά. Δεν έκανα ποτέ κακό σε κανένα παιδί. Γιατί τα λένε αυτά;».

Νέες αποκαλύψεις από την ΕΡΤ: Το βασανιστήριο της απομόνωσης – Καταγγελία και για μωρό

Σοκαριστικές είναι οι περιγραφές κακοποιητικής συμπεριφοράς που αποκαλύπτονται για τις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου». Πρώην τρόφιμος κατήγγειλε στην ΕΡΤ τιμωρητική, βασανιστική απομόνωση εβδομάδων μέσα σε δωμάτιο, και ξεκούραση πάνω σε καρέκλα, ενώ πρώην παιδαγωγός στη μονάδα της Πωγωνιανής αποκάλυψε στην ΕΡΤ δύο ακραίες περιπτώσεις: Η μία αφορούσε κορίτσι που ξυλοκοπήθηκε άγρια και η άλλη ένα βρέφος που η ίδια μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε εξάρθρωση του αγκώνα του. Η παιδαγωγός ενημέρωσε σχετικά τον πατέρα Αντώνιο, ενώ είχε κάνει επίσημη καταγγελία και στην Αστυνομία από το 2015.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά, Βάσω Τζανακάκη, Κώστας Στάμου, Βασίλης Σιώμος, Kώστας Γαζούλης

Διαβάστε ακόμα:

Κιβωτός του Κόσμου: Σαρωτικοί έλεγχοι και νέες αποκαλύψεις – Τι κατέθεσαν πρώην εργαζόμενοι

Π. Τατσόπουλος στην ΕΡΤ: Η «Κιβωτός» δεν είναι η μόνη περίπτωση – Υπάρχουν πολλοί τρόποι χειραγώγησης μέσα στα ιδρύματα (video)

Μητροπολίτης Μεσσηνίας για την Κιβωτό του Κόσμου: «Ο π. Αντώνιος εκμεταλλεύτηκε την θέση και το ράσο του»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος