Υπ. Υγείας για Ηλιάδη: Ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής μετά τις δηλώσεις Κούγια

Νομική υποστήριξη σε γιατρούς που βάλλονται με μηνύσεις θα παρέχει το υπουργείο Υγείας με αφορμή τους υπαινιγμούς του δικηγόρου Αλέξη Κούγια προς τον εντατικολόγο Ανδρέα Ηλιάδη για «εμπόριο οργάνων». Οργή μετά τις δηλώσεις και από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων.

Σήμερα Πέμπτη (6/4) πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και του διευθυντή ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Ανδρέα Ηλιάδη, με αφορμή τις αναφορές του Αλέξη Κούγια για «εμπόριο οργάνων» στη δίκη της μητέρας από την Πάτρα.

Η πολιτική ηγεσία εξέφρασε την πλήρη στήριξη στο γιατρό για τη στοχοποιηση που δέχεται ο ίδιος και οι άλλοι γιατροί και θα υπάρξει πλήρης νομική υποστήριξη από την ΥΠΕ στις μηνύσεις που τους έχουν υποβληθεί αλλά και σε μηνύσεις που θα κάνουν για την προάσπιση της προσωπικότητας τους. Το Υπουργείο Υγείας θα αναζητήσει τα πρακτικά της δίκης και αν έχουν ειπωθεί πράγματα που θίγουν θεσμούς του Υπουργείου να κινηθεί αυτοτελές το Υπουργείο Υγείας.

Εκφράζουμε την απόλυτη στήριξη μας στους θεσμούς του Υπουργείου και ειδικά στον ΕΟΜ και στο θεσμό των μεταμοσχεύσεων, ο οποίος στη χώρα μας γίνεται με πλήρη ασφάλειά και διαφάνεια και από τις μεταμοσχεύσεις σώζονται εκατοντάδες ζωές ετησίως” αναφέρουν πηγές του υπουργείου και προσθέτουν:

Ειδικά μάλιστα τη στιγμή που σε ένα ήδη αυστηρό πλαίσιο προβήκαμε στην αναθεώρηση του, παρέχοντας ακόμη μεγαλύτερη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ασθενών και των συμμετεχόντων και επομένως αποκρούουμε κάθε φωνή που με προκλητικό τρόπο δυναμιτίζει έναν θεσμό που σώζει ζωές.

Κανένας μας δεν είναι πάνω από την ιδέα των μεταμοσχεύσεων και κανένας δεν μπορεί να αγγίξει τις ψυχές των παιδιών που έχουν δώσει ζωή με τον θάνατό τους σε άλλα παιδιάτόνισε ο κ. Ηλιάδης μετά το τέλος της συνάντησης.

Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, με ανακοίνωσή του καλεί τους λειτουργούς της δικαιοσύνης να προστατεύσουν τον θεσμό της Δωρεάς Οργάνων.

Αλ. Κούγιας: Είναι πρωταθλητής στις μεταμοσχεύσεις

Είναι πρωταθλητής στις μεταμοσχεύσεις. Για ποιο λόγο του έψυξε τον εγκέφαλο; Η μητέρα μου είπε ότι με το που μπήκαν μέσα, χωρίς να την ενημερώσει κανένας, της είπαν μετά ότι έψυξαν τον εγκέφαλο ενός παιδιού που ήταν στη ζωή. Ακολούθως το μόνο που έκανε αυτός ο γιατρός ήταν να προσπαθεί επί μέρες να τους πείσει, ενώ το παιδί ήταν ζωντανό, να δωρίσουν τα όργανά του. Τι γνώριζε αυτός ότι θα γίνει στο παιδί; Πείθεις κάποιον να δωρίσει τα όργανά του και το σημαντικό είναι ότι τα όργανα δωρήθηκαν στο εξωτερικό” τόνισε ο ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος