Δίκη της μητέρας από την Πάτρα – Οι υποψίες του εντατικολόγου (video)

Ένα κοριτσάκι που πάλευε να κρατηθεί στη ζωή, μία μητέρα ψυχρή και μία ανακοπή που δεν είχε δει ξανά στην καριέρα του. Αυτήν την εικόνα σκιαγράφησε στο δικαστήριο ο εντατικολόγος, Ανδρέας Ηλιάδης, ο οποίος κατέθεσε στη δίκη της μητέρας από την Πάτρα που κατηγορείται για τον θάνατο της κόρης της.

Ο γιατρός μίλησε για το «σύνδρομο Μυνχάουζεν δι’ αντιπροσώπου» και για την ουσία κεταμίνη. Ένταση σημειώθηκε όταν ο δικηγόρος της κατηγορουμένης άφησε υπόνοιες κατά του εντατικολόγου για εμπόριο οργάνων. Άμεση αντίδραση και από το υπουργείο Υγείας.

Ο εντατικολόγος- προϊστάμενος της ΜΕΘ Παίδων Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέας Ηλιάδης, δήλωσε πως «Η δική μου κατάθεση αφιερώνεται στη μνήμη της Τζωρτζίνας».

Ο Ανδρέας Ηλιάδης, ο άνθρωπος που είχε τον πρώτο λόγο στη νοσηλεία της άτυχης 9χρονης στη ΜΕΘ Παίδων στην Πάτρα, κατέθετε επί 5 ώρες, για τον αγώνα που κατέβαλε για να σώσει το παιδί. Ωστόσο, η καταληκτική ερώτηση του Αλέξη Κούγια και ο υπαινιγμός του για εμπόριο οργάνων και ανθρώπινα μέλη που φεύγουν στο εξωτερικό, εξόργισε το μάρτυρα, ο οποίος ζητά την παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας.

Επίσης ο κ. Ηλιάδης δήλωσε: «Θεωρώ αδιαπραγμάτευτη την ιδέα των μεταμοσχεύσεων και περιμένω το Υπουργείο Υγείας σήμερα και τον ΕΟΜ να παρέμβει, γιατί θεωρώ ότι η δωρεά οργάνων είναι υπεράνω όλων».

Από την πλευρά του ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος της 34χρονης κατηγορούμενης, επισήμανε πως: «O συγκεκριμένος άνθρωπος εκμεταλλευόμενος τη θέση που έχει και προσπαθεί να πείσει τους γονείς να γίνει μεταμόσχευση των οργάνων των παιδιών ή των μεγαλυτέρων».

Για ψυχρές και τυπικές αντιδράσεις της κατηγορούμενης μητέρας από την Πάτρα, ενώ το παιδί της χαροπάλευε στην εντατική, έκανε λόγο ο Ανδρέας Ηλιάδης: «Ήταν διάχυτο στη ΜΕΘ ότι η εικόνα της μητέρας δεν ήταν η αναμενόμενη για την κατάσταση που είχε η μικρή. Δεν είχε την αγωνία του θρήνου που συνήθως έχουν οι γονείς. Κάποια στιγμή ήρθε μόνη της και μου είπε «Θα με βλέπετε παγοκολώνα, γιατί έχω περάσει παρά πολλά και το συναίσθημα δε βγαίνει».

Ο γνωστός εντατικολόγος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που υποψιάστηκε τη μητέρα και άρχισε να ερευνά αν πάσχει από το ψυχικό σύνδρομο Μυνχάουζεν δι΄ αντιπροσώπου, δηλαδή αν έκανε η ίδια κακό στα παιδιά της για να κερδίσει τη συμπάθεια του κόσμου. Όπως δήλωσε: «Το “καμπανάκι” που μου χτύπησε ήταν οι δύο αιφνίδιοι θάνατοι των δύο μικρότερων παιδιών και η επίσης αιφνίδια ανακοπή της Τζωρτζίνας. Αυτά ήταν “κόκκινες σημαίες”».

Ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη, Δημήτρης Γεωργακόπουλος ανέφερε πως: «Ακούστηκαν πολύ σοβαρά πράγματα σήμερα, στον πυρήνα της κατηγορίας».

Για τις υποψίες του, ο κος Ηλιάδης, ζήτησε να ελεγχθεί γονιδιακά το παιδί, ενημέρωσε την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών, ζήτησε από την κατηγορούμενη να παρακολουθείται από ψυχίατρο, γεγονός που η ίδια αρνήθηκε, ενώ ενημέρωσε και το Χαμόγελο του Παιδιού.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος