Συμβολικές εκδηλώσεις οργανώνουν για την Πρωτομαγιά τα συνδικάτα-Ποια μέσα μεταφοράς θα λειτουργήσουν

Συμβολικές εκδηλώσεις αύριο σε όλες τις πόλεις της χώρας για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, διοργανώνουν  ΚΚΕ και ΠΑΜΕ κι ενώ σύμφωνα με τις εξαγγελίες έχει μετατεθεί η Πρωτομαγιά για το Σάββατο 9 Μαΐου. Οργανώσεις και συνδικάτα  αντιδρούν.  ΓΣΕΕ και Εργατικό Κέντρο Αθήνας  έχουν προκηρύξει για αύριο 24ωρη απεργία.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, αύριο, θα επισκεφθεί το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, όπου θα καταθέσει στεφάνι. Στις 10.00 θα παρευρεθεί στις συμβολικές εκδηλώσεις των Σωματείων, στο κέντρο της Αθήνας και το μεσημέρι θα επισκεφθεί τη ΛΑΡΚΟ, όπου θα έχει συνάντηση με τους εργαζόμενους και το σωματείο της επιχείρησης.

Σε ό,τι αφορά τις αστικές συγκοινωνίες, κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο Πρωτομαγιά μετρό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ, όπως αποφάσισαν τα σωματεία εργαζομένων τους.

Αντιθέτως, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τρένα λόγω συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ .

Πιο αναλυτικά :

Την ημέρα της Πρωτομαγιάς μετρό (γραμμή 2&3), τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ, όπως αποφάσισαν τα σωματεία εργαζομένων τους, με την επισήμανση πως «η ημέρα μνήμης και τιμής φέτος εορτάζεται με διαφορετικό τρόπο λόγω του κορονοϊού».

Ακινητοποιημένα θα είναι ο ηλεκτρικός (πρώην ΗΣΑΠ) και τα τρένα σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. Οι εργαζόμενοι  συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ για την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα σιδηροδρομικό δρομολόγιο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας, την Παρασκευή 1 Μαΐου λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών στην 24ωρη απεργία.

Στο μεταξύ, σήμερα Πέμπτη δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο μεταξύ Θεσσαλονίκης – Σερρών της αμαξοστοιχίας 3632. Την Παρασκευή 1η Μαΐου καταργούνται όλες οι επιβατικές αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς και τα λεωφορεία που εκτελούν εσωτερικές διαδρομές εντός του Δικτύου.

Το Σάββατο 2 Μαΐου στο τμήμα γραμμής μεταξύ Σερρών-Θεσσαλονίκης δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 3631.

Την ημέρα της Πρωτομαγιάς δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

Σε ανακοίνωση του, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ αναφέρει :

«Ημέρα μνήμης και τιμής η Πρωτομαγιά για τους αγωνιστές της εργατικής τάξης που φέτος εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού την τιμούμε με διαφορετικό τρόπο. Συνεχίζουμε τον καθημερινό μας αγώνα για προάσπιση της δημόσιας υγείας και την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος