Παράταση lockdown στην Αττική για μια εβδομάδα – Νέες περιοχές στο κόκκινο

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την ένταξη των κάτωθι περιοχών στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου («κόκκινο»): ΠΕ Λευκάδας εκτός του Μεγανησίου, ΠΕ Θεσπρωτίας, ΠΕ Σύρου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Κορινθίας, δήμος Αρταίων, δήμος Διδυμότειχου, δήμος Λοκρών, δήμος Αμφιλοχίας, ολόκληρη η ΠΕ Ηρακλείου, ολόκληρη η ΠΕ Κορινθίας. Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου («βαθύ κόκκινο») παραμένουν οι δήμοι Καλυμνίων, Κορδελιού-Ευόσμου Θεσσαλονίκης, οι ΠΕ Εύβοιας (πλην Σκύρου), Αχαΐας, Αρκαδίας, καθώς και Αττικής.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Χαρδαλιάς στους δήμους Λαρίσης και Βόλου, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο παρουσιάζει επικίνδυνα αυξητική τάση τα τελευταία 24ωρα, παρακαλώντας τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και συνεπείς στην τήρηση των μέτρων.

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (“κόκκινο”) παραμένουν οι ΠΕ Κεφαλληνίας, η ΠΕ Ηλείας πλην του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και Αρχαίας Ολυμπίας, η ΠΕ Θεσσαλονίκης, η ΠΕ Χαλκιδικής, η ΠΕ Ρεθύμνου, η νήσος Θάσου, ο δήμος Αγιάς της ΠΕ Λαρίσης, ο δήμος Πύδνας-Κολινδρού της ΠΕ Πιερίας, ο δήμος Ζίτσας της ΠΕ Ιωννίνων, ο δήμος Ναυπλιέων και Άργους-Μυκηνών της ΠΕ Αργολίδας, καθώς και οι δήμοι Τανάγρας και Θηβαίων της ΠΕ Βοιωτίας.

Από το επίπεδο αυξημένου κινδύνου βγαίνουν οι δήμοι Τεμπών και Καρπάθου και μπαίνουν στο επιτήρησης καθώς έχει βελτιωθεί σημαντικά η επιδημιολογική τους εικόνα. Στο επίπεδο επιτήρησης για τον ίδιο λόγο μπαίνει και ο δήμος Μυκόνου βγαίνοντας από το πολύ αυξημένου κινδύνου.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε επίσης στα νέα δεδομένα που θα ισχύουν από τη Δευτέρα 1 Μαρτίου, στις 6 το πρωί, μέχρι και τις 15 Μαρτίου, στις 6 το πρωί, στους συνοριακούς σταθμούς Κακαβιάς και Ευζώνων.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά του ιού από τις χερσαίες πύλες εισόδου, ισχύουν τα εξής για τους συνοριακούς σταθμούς Κακαβιάς και Ευζώνων:

– Το ωράριο εισόδου από τους εν λόγω σταθμούς διαμορφώνεται από τις 7:00 το πρωί έως τις 7:00 το απόγευμα (συμπεριλαμβανομένης και της διέλευσης φορτηγών οχημάτων), αντί από τις 7:00 το πρωί έως τις 11:00 το βράδυ που ίσχυε μέχρι τώρα.

– Το όριο των 700 ατόμων που είχαν δικαίωμα εισόδου από τους εν λόγω σταθμούς διαμορφώνεται πλέον σε 400 άτομα ημερησίως.

– Υποχρεωτική χρήση ταχειών δοκιμασιών αντιγόνου (rapid tests) σε όλους τους εισερχόμενους στη χώρα από τους συγκεκριμένους σταθμούς, συμπεριλαμβανομένων και των οδηγών φορτηγών.

– Σε περίπτωση ανίχνευσης θετικού κρούσματος δεν επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα.

– Όλοι οι εισερχόμενοι από τους σταθμούς αυτούς τίθενται υποχρεωτικά σε κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες, εξαιρουμένων των οδηγών εμπορευματικών φορτηγών.

Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος