Μαγιορκίνης: Η Επιτροπή εισηγήθηκε να ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα – Τα παιδιά να φορούν απλή μάσκα

Η Επιτροπή εισηγήθηκε τα σχολεία να ανοίξουν τη Δευτέρα 10/1 και τα παιδιά να φορούν απλή μάσκα, είπε απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Όσον αφορά το σχολικό περιβάλλον δεν νομίζω να υπάρχει άλλο περιβάλλον που να γίνεται τόσο εντατικό testing πουθενά αλλού στην Ελλάδα. Η διασπορά ελέγχεται τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα», σημείωσε ο κ. Μαγιορκίνης και πρόσθεσε πως είναι βασικό να έχουμε στο μυαλό μας ότι η σχολική τάξη αποτελεί μια φούσκα, δεν έχει σχέση με άλλα περιβάλλοντα που αναμειγνύονται διαφορετικοί άνθρωποι ξανά και ξανά.

«Επομένως πρόκειται για ένα εξαιρετικά ασφαλές περιβάλλον, ασφαλέστερο από οποιοδήποτε άλλο αυτήν τη στιγμή στο χώρο. Να έχουμε επίσης υπόψη μας ότι η εκπαιδευτική διαδικασία δεν αντικαθίσταται με κάτι άλλο», τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης, υπενθυμίζοντας χαρακτηριστικά ότι ο ΠΟΥ πάντα συστήνει τα σχολεία να είναι τα τελευταία που κλείνουν και τα πρώτα που ανοίγουν.

Δίνοντας κάποια αριθμητικά στοιχεία για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, ο κ. Μαγιορκίνης είπε ότι ο συνολικός αριθμός των νέων διαγνώσεων έδειξε εκρηκτική αύξηση της τάξεως του 290%, με τον αριθμό των θανάτων ωστόσο να καταγράφει μείωση της τάξης του 1%.

Η πίεση στο σύστημα Υγείας παραμένει υψηλή, καθώς υπάρχει αύξηση στις εισαγωγές. Ωστόσο παρατηρείται σταθεροποίηση στους σκληρούς δείκτες.

Ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις ΜΕΘ έδειξε μείωση 4%, ο αριθμός των νέων εισαγωγών με Covid έδειξε σημαντική επιδείνωση της τάξης του 34%, ενώ το ισοζύγιο εισιτηρίων-εξιτηρίων ανέβηκε στο 1,4.

Τέλος, για εορτασμό των Θεοφανίων, ο κ. Μαγιορκίνης είπε ότι οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες και να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας, δηλαδή μάσκα υψηλής προστασίας, ή διπλή, αποστάσεις και να κάνουν και self test πριν πάνε σε αυτές τις εκδηλώσεις.

«Η καλύτερη λύση είναι, κάποιος που είναι ανεμβολίαστος να μην πάει καθόλου. Είναι μια περίοδος που όλοι πρέπει να βάλουμε την λογική και να αποφύγουμε αυτές τις συναθροίσεις», τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης.

Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος