KEEΡΦΑ: “Οι πρόσφυγες υπό διωγμό, ο Ρουπακιάς ελεύθερος, εμείς στους δρόμους στις 19 Μάρτη”

Την έντονη διαμαρτυρία της εκφράζει με ανακοίνωσή της, για την αποφυλάκιση του Γ. Ρουπακιά, η κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) και παράλληλα καλεί σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 19ης Μαρτίου στην Ομόνοια στις 3μμ με πορεία προς τα γραφεία της Ε.Ε.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της: “Οι πρόσφυγες υπό διωγμό, ο Ρουπακιάς ελεύθερος, εμείς στους δρόμους στις 19 Μάρτη σε 16 χώρες και 8 πόλεις στην Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μυτιλήνη, Ξάνθη, Χανιά, Πάτρα, Βόλο, Γιάννενα).

Οργή προκαλεί η αποφυλάκιση του χρυσαυγίτη Ρουπακιά, δολοφόνου του Παύλου Φύσσα. Είναι ένα φιάσκο των μηχανισμών δίωξης και δικαιοσύνης να αντιμετωπίσουν την δολοφονική βία των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής που παριστάνει το «νόμιμο κόμμα».

Αγανάκτηση προκαλεί ο η κυνισμός των 28 της ΕΕ όταν πάνω από 1000 πρόσφυγες και μετανάστες πνίγηκαν τους τελευταίους 3 μήνες στα νερά του Αιγαίου, εξ αιτίας των κλειστών συνόρων, του φράχτη στον Έβρο.

Είναι απάνθρωπο να υψώνουν φράχτες παντού, να στέλνουν το ΝΑΤΟ να πνίγει τους πρόσφυγες, να φυλακίζουν τους πρόσφυγες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, να προχωράνε σε μαζικές απελάσεις προσφύγων και μεταναστών, να συνεχίζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Μ.Ανατολή, την Ασία, την Αφρική”.

Συνεχίζοντας στην ίδια ανακοίνωση, σχολιάζει πως: Είναι σκάνδαλο να αναγορεύουν το Ερντογάν σε συνοριοφύλακα της ρατσιστικής ΕΕ-φρούριο και την Τουρκία σε «ασφαλή χώρα», με χρηματοδότηση 6 δις για να στερήσει από τους πρόσφυγες το δικαίωμα στη ζωή, όταν βομβαρδίζει τους Κούρδους και ισοπεδώνει πόλεις και χωριά, όταν κλείνει εφημερίδες, φυλακίζει πανεπιστημιακούς και αριστερούς.

Είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να συμφωνεί με αυτές τις ρατσιστικές πολιτικές που συμπληρώνουν τα μνημόνια της λιτότητας και των περικοπών στο ασφαλιστικό, την παιδεία, την υγεία.

Χαιρετίζουμε τους διαδηλωτές σε πάνω από 16 χώρες σε όλο τον Πλανήτη που βγαίνουν στους δρόμους βροντοφωνάζοντας ότι οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι, να πέσουν οι φράχτες, να σταματήσουν οι πόλεμοι, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης να κλείσουμε το δρόμο στην άνοδο των φασιστικών κομμάτων που παίζουν το χαρτί του ρατσισμού και της ισλαμοφοβίας“.

Αναδημοσιεύουμε το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η μητέρα του Παύλου, Μάγδα Φύσσα, στον Αθήνα 9.84, αντί δήλωσης, για την αποφυλάκιση Ρουπακιά και έχει αναπαραχθεί και από την Πολιτική Αγωγή στην ιστοσελίδα της:

https://www.youtube.com/watch?v=AMJJrDLpmks

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος