Η έφοδος του ιού: Αρνητικό ρεκόρ θανάτων και διασωληνωμένων

Στο «κόκκινο» οι ΜΕΘ Covid. Ένα νέο θλιβερό ρεκόρ, οι 802 διασωληνωμένοι, δεν αφήνει κανένα απολύτως περιθώριο εφησυχασμού.

Ένα από τα υψηλότερα νούμερα καταγράφηκαν σήμερα και στον αριθμό των νέων διαγνώσεων όσο και των θανάτων. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 4.033 νέες μολύνσεις και 93 θανάτους.

Τα 4.033 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν σε 76.070 ελέγχους, ο μεγαλύτερος αριθμός τεστ που έγινε ποτέ.

«Το να βλέπουμε μόνο τα ψάρια που πηδάνε από το νερό δεν έχει νόημα, κάτω από το νερό υπάρχουν πολλά ψάρια και προσπαθούμε να τα αλιεύσουμε με τα self test” σημειώνει χαρακτηριστικά ο καθηγητής Παθολογίας και λοιμωξιολόγος Θανάσης Σκουτέλης.

Όλο και πιο νέοι άνθρωποι στη σειρά για εμβόλιο

Μετά τους 50άρηδες που θα κλείσουν ραντεβού μέσα στον Απρίλιο για εμβολιασμό, σειρά έχουν οι 40άρηδες που θα αρχίσουν να κλείνουν ραντεβού το Μάιο.

Την Τετάρτη παραλαμβάνουμε 33.600 εμβόλια της Johnson & Johnson παρά το γεγονός ότι η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει τις παραδόσεις στην Ευρώπη προκειμένου να διερευνηθούν τα περιστατικά θρομβώσεων που οδήγησαν τις Ηνωμένες Πολιτείες στο να σταματήσουν προσωρινά τη χορήγηση του εμβολίου.

Επίσκεψη Χαρδαλιά στο mega εμβολιαστικό κέντρο στην Πάτρα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς επισκέφτηκε το νέο mega εμβολιαστικό κέντρο στην Πάτρα λίγες ημέρες πριν από την έναρξη λειτουργίας του.

Το Κέντρο που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Πατρών θα διαθέτει 16 εμβολιαστικές γραμμές.

Στα 8 mega εμβολιαστικά κέντρα, με 412 συνολικά εμβολιαστικές γραμμές, θα υπάρχει η δυνατότητα για 1.650 εμβολιασμούς την ώρα και 22.000 εμβολιασμούς την ημέρα.

Πυρά εξαπολύει η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας.

«Δυστυχώς η πραγματικότητα, πέρα από την όποια προπαγάνδα επιχειρεί η κυβέρνηση, είναι ότι έχει αποτύχει στη διαχείριση της πανδημίας, έχουμε πολλά κρούσματα, έχουμε ακόμα και θανάτους εκτός ΜΕΘ. Το ΕΣΥ βρίσκεται σε βαθύ κόκκινο γιατί δεν στηρίχτηκε εγκαίρως», δήλωσε στον RealFM η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Η πολιτική διαχείριση της πανδημίας έχει καταρρεύσει ολοκληρωτικά, με όλες τις έννοιες της λέξης «ολοκληρωτικά», αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΜέΡΑ25.

Αυξητικές τάσεις παρουσιάζει το ιικό φορτίο στα λύματα σε πολλές περιοχές, που σημαίνει ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες 10 ημέρες. Οι μεγαλύτερες τιμές εμφανίζονται σε Ξάνθη και Ηράκλειο Κρήτης.

Κλειδί για την επανεκίννηση της οικονομίας τα self test

Με στόχο το ασφαλέστερο άνοιγμα οικονομίας και κοινωνίας και την ανάσχεση της πανδημίας 900.000 εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα θα μπορούν στο τέλος της εβδομάδας να προμηθευτούν δωρεάν από τα φαρμακεία αυτοδιαγνωστικά τεστ.

Πρόκειται για εργαζόμενους σε λιανεμπόριο, εστίαση, μεταφορές, τράπεζες, Δικαιοσύνη αλλά και άλλους ανοιχτούς κλάδους.

Με όπλο τα διαγνωστικά τεστ εξετάζεται να καταργηθεί το click inside στα καταστήματα και να υπάρξει περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς.

Αν και το διάστημα έως τη Μεγάλη Εβδομάδα θα είναι περίοδος ανάλυσης των δεδομένων μετά το άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων, στο τραπέζι έχει πέσει και το σενάριο για Πάσχα στο χωριό με τους ταξιδιώτες να έχουν κάνει self test.

Το επιδημιολογικό όφελος από τα τεστ αυτοδιάγνωσης είναι μεγάλο καθώς εντοπίζονται οι θετικοί στον ιό που είναι ασυμπτωματικοί και απομονώνονται εγκαίρως.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Σμαράγδα Αγορογιάννη, Μάριος Κωνσταντινίδης, Κλειώ Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος