Στην Πάτρα ο Ν. Χαρδαλιάς για «αυτοψία» του νέου mega εμβολιαστικού κέντρου

Tην τελική αυτοψία στο νέο mega εμβολιαστικό κέντρο της Πολιτικής Προστασίας, στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ), πραγματοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, που επισκέφθηκε την Πάτρα.

Από την Πέμπτη, 15 Απριλίου, το νέο κέντρο ανοίγει τις πύλες του με 16 εμβολιαστικές γραμμές. Θα πραγματοποιούνται 900 εμβολιασμοί την ημέρα, δηλαδή 23.500 εμβολιασμοί το μήνα. Η υποστήριξη του γίνεται υγειονομικά από τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Στην Πάτρα ο Ν. Χαρδαλιάς για «αυτοψία» του νέου mega εμβολιαστικού κέντρου
Η υπεύθυνη του εμβολιαστικού κέντρου Πάτρας Επισμηναγός Υγιειονομικός Οδοντίατρος Μαρία Κουράκου
Όπως αναφέρει η Πολιτική Προστασία σε ανακοίνωσή της “το νέο κέντρο θα συμβάλει σημαντικά στην επιτάχυνση των εμβολιασμών στην ευρύτερη περιοχή, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι χωροθετήθηκε και εξοπλίστηκε με ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας σε χρόνο-ρεκόρ”.
Στόχος 6 εκατομμύρια εμβολιασμοί μέχρι τέλος Ιουνίου
Σε δηλώσεις του ο κ. Χαρδαλιάς αναφερόμενος στο στόχο των εμβολιασμών, είπε ότι “στα τέλη Ιουνίου θα έχουν γίνει 6 εκατομμύρια”. Παράλληλα απηύθυνε για μία ακόμη φορά έκκληση για πιστή τήρηση των μέτρων “για να ξεφύγουμε από την πανδημία”, όπως είπε χαρακτηριστικά. Ειδικά για την Πάτρα είπε, ότι “το φορτίο είναι μειωμένο”, επεσήμανε όμως ότι “οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα”.
Στην Πάτρα ο Ν. Χαρδαλιάς για «αυτοψία» του νέου mega εμβολιαστικού κέντρου
Χαρακτήρισε συμπληρωματικό εργαλείο τα self test θυμίζοντας “το αυτονόητο κομμάτι της προσωπικής ευθύνης”. Επίσης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του “στον κάθε πολίτη ξεχωριστά, που θυσιάζει τον προγραμματισμό της ζωής του, προκειμένου ενωμένοι όλοι να πάρουμε πίσω τις ζωές μας”.
Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη και προήδρευσε ευρείας σύσκεψης στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με αντικείμενο τη βέλτιστη προετοιμασία του Πυροσβεστικού Σώματος και όλων των φορέων Πολιτικής Προστασίας ενόψει αντιπυρικής περιόδου.
Στην Πάτρα ο Ν. Χαρδαλιάς για «αυτοψία» του νέου mega εμβολιαστικού κέντρου
Ρεπορτάζ – φωτο: Νίκη Παπαδούλα
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος