Η Johnson & Johnson καθυστερεί τη διάθεση του εμβολίου της στην Ευρώπη – Διευκρινίσεις ζητά η Κομισιόν

H Johnson & Johnson ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα καθυστερήσει την διάθεση του εμβολίου της κατά της Covid-19 στην Ευρώπη, μετά την αίτηση των αμερικανικών υγειονομικών αρχών να αναβληθεί η χορήγησή του λόγω περιστατικών σπάνιων θρομβώσεων σε 6 γυναίκες.

“Πήραμε την απόφαση να καθυστερήσουμε την διάθεση του εμβολίου μας στην Ευρώπη”, ανέφερε η J&J σε ανακοίνωσή της προσθέτοντας ότι εξετάζει τις περιπτώσεις θρομβώσεων με τις ευρωπαϊκές υγειονομικές αρχές.

Από την πλευρά της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά διευκρινίσεις από την εταιρεία για την “απολύτως αναπάντεχη” ανακοίνωσή της, όπως ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος είπε ότι η εταιρεία είχε επιβεβαιώσει την περασμένη Παρασκευή ότι σκόπευε να παραδώσει στην ΕΕ 55 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της, όπως προβλέπει η σύμβασή της, μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι σε επαφές με την εταιρεία» ώστε να λάβει διευκρινίσεις για την απόφασή της, πρόσθεσε, ζητώντας να μην κατονομαστεί επειδή οι συζητήσεις αυτές είναι εμπιστευτικές.

Ένας εκπρόσωπος της Κομισιόν είπε ότι η Επιτροπή εξετάζει το ζήτημα αλλά δεν μπορούσε να προβεί σε κάποιο άλλο σχόλιο στην παρούσα φάση.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος