Η Johnson & Johnson καθυστερεί τη διάθεση του εμβολίου της στην Ευρώπη – Διευκρινίσεις ζητά η Κομισιόν

H Johnson & Johnson ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα καθυστερήσει την διάθεση του εμβολίου της κατά της Covid-19 στην Ευρώπη, μετά την αίτηση των αμερικανικών υγειονομικών αρχών να αναβληθεί η χορήγησή του λόγω περιστατικών σπάνιων θρομβώσεων σε 6 γυναίκες.

“Πήραμε την απόφαση να καθυστερήσουμε την διάθεση του εμβολίου μας στην Ευρώπη”, ανέφερε η J&J σε ανακοίνωσή της προσθέτοντας ότι εξετάζει τις περιπτώσεις θρομβώσεων με τις ευρωπαϊκές υγειονομικές αρχές.

Από την πλευρά της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά διευκρινίσεις από την εταιρεία για την “απολύτως αναπάντεχη” ανακοίνωσή της, όπως ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος είπε ότι η εταιρεία είχε επιβεβαιώσει την περασμένη Παρασκευή ότι σκόπευε να παραδώσει στην ΕΕ 55 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της, όπως προβλέπει η σύμβασή της, μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι σε επαφές με την εταιρεία» ώστε να λάβει διευκρινίσεις για την απόφασή της, πρόσθεσε, ζητώντας να μην κατονομαστεί επειδή οι συζητήσεις αυτές είναι εμπιστευτικές.

Ένας εκπρόσωπος της Κομισιόν είπε ότι η Επιτροπή εξετάζει το ζήτημα αλλά δεν μπορούσε να προβεί σε κάποιο άλλο σχόλιο στην παρούσα φάση.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ