Μ. Κατρίνης: Αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης η επιδημιολογική εικόνα της χώρας

Τραγική χαρακτηρίζει την επιδημιολογική εικόνα της χώρας ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης, κατηγορώντας την κυβέρνηση για ατολμία, λάθη και παλινωδίες.

«Η κυβέρνηση οφείλει, έστω και αργοπορημένα, να αναλάβει τις ευθύνες της» τονίζει ο κ. Κατρίνης.

Ολόκληρη η ανακοίνωσή του:

«Η τραγική επιδημιολογική εικόνα της χώρας αποτελεί εν μέρει έργο αλλά και αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, η οποία θα έπρεπε να είχε λάβει ουσιαστικά μέτρα από το Νοέμβριο για να μη φτάσουμε στη σημερινή κατάσταση. Η ατολμία, τα λάθη και οι παλινωδίες της κυβέρνησης δεν εκθέτουν μόνο την ίδια.

Εκθέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, τη ζωή των πολιτών αλλά και την οικονομική και κοινωνική ζωή. Οι ίδιοι που 48 ώρες πριν ανακοίνωσαν καθυστερημένα τα όποια μέτρα και μετέθεσαν την εφαρμογή τους μία εβδομάδα μετά, τώρα τρέχουν πανικόβλητοι. Πρόκειται για κινήσεις που εντείνουν την δυσπιστία των πολιτών αλλά και την αναξιοπιστία της κυβέρνησης. Μια αναξιοπιστία και δυσπιστία που τροφοδοτείται από τις ακατανόητες εμφανίσεις υπουργών που υποκαθιστούν τους επιστήμονες.

Το κόστος για τη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει στη ζυγαριά με το πολιτικό κόστος, με βάση το οποίο κινείται η κυβέρνηση στη διαχείριση της πανδημίας εδώ και πολύ καιρό. Η κυβέρνηση οφείλει, έστω και αργοπορημένα, να αναλάβει τις ευθύνες της. Να προστατεύσει τη δημόσια υγεία, τη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος