Στις 15:00 οι ανακοινώσεις Πλεύρη για τα νέα μέτρα – Οι τελευταίες πληροφορίες

Μιάμιση ώρα διήρκεσε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό με θέμα την επανεξέταση των μέτρων λόγω της επέλασης της μετάλλαξης Όμικρον. Παρών στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν ο υπουργός Υγείας, ενώ μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και στελέχη του υπουργείου Υγείας, ο οποίος και παρουσίασε τα επικαιροποιημένα επιδημιολογικά στοιχεία στον πρωθυπουργό. Τα νέα μέτρα θα τα ανακοινώσει στις 3 το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ενώ στη 1 συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων. Τα μέτρα θα ισχύσουν σύμφωνα με πληροφορίες από αύριο Πέμπτη στις 6:00 το πρωί.

Η κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι τα μέτρα λόγω της Όμικρον να έρθουν πιο κοντά. Κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν ότι το σύστημα υγείας αντέχει, η πανδημία αποτελεί ένα δυναμικό φαινόμενο, ενώ με τα μέτρα που είναι σε εξέλιξη “σώσαμε τα Χριστούγεννα”. Για τα γήπεδα αναφέρουν “φροντίσαμε να είναι ανοιχτά για εμβολιασμούς”.

Εν τω μεταξύ, δύσκολη εξίσωση αποτελεί το θέμα της μουσικής και του ωραρίου στα κέντρα διασκέδασης. Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζουν το σενάριο το βράδυ του ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς να λειτουργήσουν μέχρι τη 1 μετά τα μεσάνυχτα και τις άλλες ημέρες μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Σκιντζή, Σοφία Πατραμάνη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος