Καταγγελίες για ελλιπή μέτρα στο εργοστάσιο εκρηκτικών στα Γρεβενά – Τι είπε στην ΕΡΤ εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ

«Εκφράζουμε το βαθύ μας αποτροπιασμό που το 2022 στην Ελλάδα οι εργαζόμενοι εργάζονται με τέτοιους υψηλούς κινδύνους. Πραγματικά, θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουν βήματα μπροστά στα θέματα απορρύθμισης της προστασίας. Είμαστε σε περιβάλλον μεγάλης αυτορρύθμισης» είπε στην ΕΡΤ ο Ανδρέας Στοϊμενίδης, γραμματέας Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία στη ΓΣΕΕ με αφορμή τoν τραγικό χαμό των τριών εργαζομένων στα Γρεβενά.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ποια υπηρεσία είχε την ευθύνη για να ελέγχει για την ασφάλεια στην επιχείρηση που διαλύθηκε ολοσχερώς μετά από την έκρηξη διευκρίνισε ότι αρμόδιος φορέας είναι η Επιθεώρηση Εργασίας, η Πυροσβεστική και η αστυνομία.

Καταγγελίες για ελλιπή μέτρα στο εργοστάσιο εκρηκτικών στα Γρεβενά – Τι είπε στην ΕΡΤ εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ

«Η αστυνομία παλαιότερα είχε κάνει ελέγχους και ενδέχεται να υπάρχουν και ευρήματα», κατήγγειλε ο κ. Στοϊμενίδης. Σύμφωνα με όσα είπε «στο συγκεκριμένο εργοστάσιο δεν υπήρχε οργανωμένο σωματείο για να συζητάει για τις συνθήκες εργασίας, οι εργαζόμενοι δεν πληρώνοντας με συλλογική σύμβαση εργασίας», ανέφερε ο γραμματέας του τμήματος Υγείας και Ασφάλειας στη ΓΣΕΕ, επισημαίνοντας ότι η εταιρεία είχε τετραπλασιάσει τα κέρδη της.

«Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι έπρεπε να εκπαιδεύονται σε πολύ τακτικά διαστήματα», ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ για το τραγικό εργατικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε τρεις εργαζόμενους. Και όπως είπε: «Το ατύχημα έγινε στις 8.21 το πρωί. Απαντήσεις θα μας δώσουν τα αρμόδια γραφεία εργασίας σε σχέση με το αν οι εργαζόμενοι δούλευαν τη νυχτερινή τους βάρδια ή κάτι παραπάνω από αυτή ή ξεκινούσαν την πρωινή τους βάρδια».

Η έκρηξη έγινε στη μονάδα παραγωγής των εκρηκτικών της εταιρείας ΕΛΤΕΚ, η οποία ισοπεδώθηκε. Η τραγωδία θα μπορούσε να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις, αφού λίγα λεπτά μετά την ώρα της έκρηξης, θα εισέρχονταν στον χώρο 11 ακόμη άτομα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος